ANGLIA - FRANTA 1-2. DRAMATISM TOTAL

Trupa lui Deschamps e în semifinale. Kane, un penalty transformat și altul ratat

Franța a eliminat Anglia, scor 2-1, după un meci dramatic și s-a calificat în semifinale la Cupa Mondială 2022. Harry Kane, un penalty transformat și altul ratat.

Antoine Griezmann (31 de ani) a intrat în istoria fotbalului francez. El a contribuit decisiv la golurile marcate de Aurelian Tchouameni (22 de ani) și Olivier Giroud (36 de ani).

În minutul 17, Griezmann i-a așezat perfect balonul lui Tchouameni care a plasat balonul lîngă bară și a deschis scorul. Mai apoi, în minutul 78, Griezmann a centrat în careu pentru Giroud, iar atacantul lui AC Milan a înscris cu capul.

 

Griezmann, cel mai bun pasator la naționala Franței din ultimii 50 de ani

Cupa Mondială din Qatar este una a recordurilor doborîte, iar partida dintre Franța și Anglia nu putea ieși din acest tipar. Mijlocașul legitimat la Atletico Madrid a ajuns la 28 de assist-uri la naționala Franței și a devenit astfel cel mai pun pasator pentru ”Cocoșul Galic” din ultimii 50 de ani. Pînă la assist-urile din meciul cu Anglia, Antoine Griezmann se afla la egalitate cu Thierry Henry și cu Zinedine Zidane.

 

Lloris, cel mai selecționat jucător din istoria naționalei Franței

Griezmann nu este însă singurul care a doborît un record la meciul contra Angliei. Portarul în vîrstă de 35 de ani, Hugo Lloris, a bifat selecția cu numărul 143 și l-a depășit pe deținătorul recordului de pînă acum, Lilian Thuram (50 de ani).

Interesantă este și comparația rezultatelor pe care le-au avut cei doi jucători legendari ai Franței. În cele 142 de selecții de dinaintea meciului Anglia - Franța, Lloris a bifat 86 de victorii, 33 de remize și 23 de eșecuri.

De cealaltă parte, fostul fundaș Lilian Thuram are în dreptul său 93 de succese, 34 de egaluri și 15 înfrîngeri.

  • Lloris a debutat în februarie 2008 în naționala Franței, la un meci cu Spania.

Un capitol la care Lloris îl depășește pe Thuram este cel al meciurilor în care a fost căpitan, 118 (înainte de cel cu Anglia) față de 15.

Însă ambii au același palmares cu național Franței, cîte un titlu mondial: Thuram în 1998, iar Lloris în 2018.

De altfel, Lloris poate să-l depășească pe fostul fundaș la această ediție din Qatar, dacă Franța își adjudecă trofeul.

 

Kane a marcat pentru Anglia în meciul cu Franța și a intrat în istorie

Harry Kane (29 de ani) a egalat pentru Anglia în minutul 55 al meciului cu Franța, din optimile Cupei Mondiale.

Atacantul lui Tottenham a marcat dintr-un penalty executat perfect și a ajuns la 53 de goluri înscrise pentru prima reprezentativă a Angliei.

Cu 53 de goluri marcate, Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Angliei.

Fotbalistul de 29 de ani împarte, cel puțin deocamdată, prima treaptă a podiumului cu Wayne Rooney, care are tot 53 de goluri marcate, însă în 120 de meciuri.

Harry Kane a ajuns să atingă borna celor 53 de goluri marcate pentru naționala Angliei la a 80-a apariție.

  • Al treilea cel mai bun marcator din istoria Angliei este Sir Bobby Charlton, cu 49 de reușite în 106 meciuri

Harry Kane nu a reușit să marcheze deloc în faza grupelor Cupei Mondiale, însă a punctat o dată în optimi, în confruntarea cu Senegal.

Cu Franța, Harry Kane a bifat a zecea sa prezență la Cupa Mondială, iar realizările sînt remarcabile: opt goluri și trei assist-uri. În 2018, cînd Anglia a ajuns în semifinale, Harry Kane a reușit să marcheze de șase ori și a fost golgheterul competiției.

 

Semifinalele Cupei Mondiale 2022 au fost stabilite! Programul complet

Campioana mondială en-titre va lupta pentru un loc în finala programată pe 18 decembrie pe Lusail Iconic Stadium cu Maroc, surpriza acestei ediții, care a trecut în sferturi de Portugalia, 1-0, după ce o eliminase pe Spania în optimi, la loviturile de departajare.

 

Semifinalele Cupei Mondiale 2022

Pe cealaltă jumătate de tablou, Croația, care a eliminat marea favorită, Brazilia, la loviturile de departajare în sferturi, va juca împotriva Argentinei, care s-a calificat tot în urma loviturilor de la 11 metri, în dauna Olandei.

Programul semifinalelor Cupei Mondiale 2022:

  • Argentina - Croația, marți, 13 decembrie, de la ora 21:00
  • Franța - Maroc, miercuri, 14 decembrie, de la ora 21:00

 

Finala Cupei Mondiale din 2018 poate fi reeditată

Dacă reprezentativa Croației va reuși să producă o nouă surpriză și să o elimine pe Argentina și Franța își va respecta blazonul și va trece de Maroc, finala Cupei Mondiale din 2018 va fi reeditată patru ani mai tîrziu, în Qatar.

În Rusia, în 2018, Franța s-a impus fără drept de apel în fața Croației, scor 4-2.

Sursa: digisport.ro