Angela Merkel spune ca restrictiile anti-COVID i-au amintit de viata ei în RDG

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a mărturisit, Vineri, că restricţiile pe care a trebuit să le impună la începutul pandemiei i-au adus aminte de viaţa ei în Republica Democrată Germană (RDG), scrie Agerpres.

"Copilăria şi tinereţea mea au fost foarte prezente în mintea în această perioadă de izolare", a afirmat cancelarul german într-un interviu pentru grupul media RND.

"În Martie, a trebuit să restrîngem drastic libertăţile oamenilor", a reamintit ea. "A fost vorba de restricţii grave atunci cînd a trebuit să le spun oamenilor că nu pot circula pe stradă mai mult de două sau trei persoane din aceeaşi gospodărie, că nu poate avea loc nici o manifestaţie, că copiii nu pot să-şi viziteze părinţii în azilele de bătrîni", a subliniat Merkel.

"În Germania, după război, niciodată şcolile nu au fost atît de mult timp închise", a adăugat cancelarul german care, deşi născută la Hamburg, a crescut şi a trăit în RDG pînă la căderea zidului Berlinului, pe 9 Noiembrie 1989.

În această perioadă de pandemie de COVID-19 care limitează anumite deplasări şi manifestaţii, Germania celebrează, discret, Sîmbătă, 30 de ani de la reunificare.