AMBASADA AMERICANĂ OFERĂ GRANTURI DE STUDIU ŞI CERCETARE ÎN STATELE UNITE

Eşti un cercetător sau profesor universitar din Republica Moldova şi doreşti să desfăşori activităţi de cercetare sau de studiu în Statele Unite ale Americii?

Ambasada SUA în Republica Moldova are plăcerea să anunţe concursul anual pentru Programul Fulbright Scholar, Programul Fulbright Faculty Development şi Programul Hubert H. Humphrey Fellowship.

Aceste programe, care sînt pentru anul academic 2015-2016, oferă granturi de cercetare sau studiu cercetătorilor moldoveni, profesorilor universitari sau experţilor care îndeplinesc cerinţele de eligibilitate. Există condiţii specifice pentru fiecare program, de exemplu, cetăţenia Republicii Moldova şi domiciliu permanent în ţară (rezidenţi permanenţi ai regiunii transnistrene pot fi consideraţi, indiferent de cetăţenie), abilitatea de a scrie şi vorbi în limba engleză şi experienţă în domeniul profesional.

Programele oferă oportunităţi egale tuturor solicitanţilor şi nu fac discriminări pe baza de rasă, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, limba maternă, ​​handicap sau invaliditate.

Cererile on-line trebuie depuse pînă la 2 iunie 2014. Mai multe informaţii despre aceste programe şi formulare electronice sînt disponibile la http://moldova.usembassy.gov sau sunînd la 022-408352 şi 022-408995.