ALTE AMENINȚĂRI RUSEȘTI ASUPRA MOLDOVEI

MAEIE îl are pe Zaharov ”ac de cojoc” pentru Zaharova lui Lavrov

Autor: Mihai CONȚIU

Înaintea reuniunii ministeriale a OSCE de Joi, 30 Noiembrie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a răstit iarăși la Republica Moldova, rostind amenințător că ”este pregătită de Occident să fie următoare victimă în războiul hibrid purtat cu Rusia”.

,,Bruxelles-ul condus de NATO și Uniunea Europeană a torpilat atunci, fără ceremonie, actul parafat deja de Chișinău și Tiraspol, iar acum omoară și formatul 5+2 (privind reglementarea conflictului transnistrean), ultima încercare comună care rămîne privind rezolvarea diferendului transnistrean. În realitate, Republica Moldova este pregătită următoare victimă în războiul hibrid lansat de Occident împotriva Rusiei”, a declarat Serghei Lavrov. 

Cu promptitudine, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a reacționat la aceste declarații. ”…Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de țara noastră de-a lungul ultimilor 30 de ani”. ”…în tot acest timp, statele partenere din Occident ne-au fost alături, ajutîndu-ne să depășim cu succes aceste amenințări”. ”…Republica Moldova merge, ireversibil, pe calea europeană iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului moldovean de Externe, Nicu Popescu.

Glumind, fără absolut nici o urmă de ironie, constatăm că MAEIE îl are pe Zaharov ”ac de cojoc” pentru Zaharova lui Lavrov. O diferență ca de la Cer la Pămînt între Zaharova și distinsul oficial moldovean Zaharov!

Auziți mojicie agresivă rusească la Serghei Lavrov – Republica Moldova ”este pregătită de Occident să fie următoare victimă în războiul hibrid purtat cu Rusia”! Adică, în opinia lui Lavrov, Occidentul a pornit un război hibrid împotriva Rusiei, nicidecum, cum este real, faptul că Rusia este cea care a declanșat invadarea criminală a Ucrainei și a declarat efectiv un război întregii lumi civilizate!

De cînd Republica Moldova a devenit Țară candidată la integrarea în UE, Kremlinul o atacă permanent și cu multă agresivitate, amenințînd-o cu scenariul Rusiei în Ucraina. Marele eșec actual al Kremlinului este acela că primitivii invadatori ruși din Ucraina nu pot face o joncțiune cu Transnistria, unde există un contingent de sute de militari ruși care controlează depozitul cu tone de muniții de la Cobasna.

Dacă Ucraina nu ar fi rezistat eroic pînă acum, Republica Moldova ar fi fost de mult în ruine. Rușii nu știu să lase în urma lor decît ruine, hoții, foamete, violuri, maltratări și crime în masă. Pe unde a călcat și calcă Armata brutală și alcoolică rusă, dispare orice urmă de civilizație, umanism și democrație elementară. Primitiva Rusie este un blestem de moarte pentru orice popor pe care vrea să-l cucerească ori să-l controleze politic.

Cu nesimțirea caracteristică, Lavrov a avut neobrăzarea să participe la reuniunea ministerială a OSCE. Ca orice neam prost, primitiv și criminal, a fost ocolit de către toți oficialii Țărilor civilizate. Față de fireasca reacție a celor care n-au vrut să se murdărească doar văzîndu-l pe acest primat cu chip, totuși, de om, Lavrov i-a categorisit ca fiind ”lași”, nicidecum demni.

Referirile lui la Republica Moldova echivalează cu o declarație de război în așteptare. Soarta Republicii Moldova depinde de soarta victoriei Ucrainei în fața Rusiei lui Putin. Kremlinul spumegă de furie că Republica Moldova ar putea fi primită în UE, iar asta deoarece și capacitățile de apărare împotriva unei agresiuni ruse ar fi cu totul și cu totul altele, nemaivorbind despre legitimitatea unui sprijin american altfel conturat.

Deja Rusia nu mai poate participa oficial la nici un fel de discuții ori negocieri privitoare la Transnistria. Pur și simplu, prezența ei în acest teritoriu trebuie ștrangulată – soldații ruși trebuie alungați, iar armamentul rusesc confiscat –, însă totul depinde de victoria ucrainenilor!