ALEXEI SANCOV A OBTINUT AURUL LA FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN

Înotătorul moldovean Alexei Sancov a intrat pe 27 iulie în posesia medaliei de aur (proba 200 de metri stil liber) la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfăşoară la Tbilisi (Georgia).

Reprezentanţii lotului naţional vor evolua la concursurile de judo, atletism, judo, nataţie şi tenis.

În echipa R. Moldova sînt incluşi atleţii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari, Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, judocanii Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii, Nicolae Ceban, Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari. În afară de Alexei Sancov, în concursul de nataţie vor participa Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac. În turneul de tenis vor evolua Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat.

Alexei Sancov a fost portdrapelul delegaţiei moldoveneşti la inaugurarea FOTE.

Prima ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia). Echipa Moldovei participă la această competiţie polisportivă cu începere din 1993. Reprezentanţii ei au cucerit la ediţiile precedente 15 medalii (3 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz). Titlurile de campioane au fost obţinute de Irina Erhan (judo), Olga Cristea şi Tatiana Cicanci, ambele la atletism. Competiţia de la Tbilisi se va încheia la finele acestei săptămîni.

Sursa: Moldpres