AL DOILEA ELICOPTER SANITAR VA DEVENI FUNCŢIONAL ÎN URMĂTOARELE ZILE

Serviciul de Urgenţă din Republica Moldova va beneficia în curînd de cel de-al doilea elicopter sanitar, care a fost utilat pentru transportarea bolnavilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, pacienţi din Călăraşi şi Cahul, care necesitau intervenţii în centrele medicale specializate din Chişinău, au putut fi deja transportaţi cu primul elicopter sanitar din dotarea ÎS „Moldaeroservice”.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a menţionat ieri în cadrul unei vizitei de lucru la ÎS "Moldaeroservice" din Bălţi că în R. Moldova de 20 de ani nu există un serviciu propriu de ambulanţe aeriene din cauza lipsei elicopterelor sanitare.

“Sînt cazuri grave cînd viaţa omului depinde de faptul cît de repede va fi adus la spital, de aceea am insistat să reanimăm acest serviciu”, a spus Vasile Botnari.

Pînă în prezent au fost inspectate 32 de terenuri de aterizare la spitalele republicane şi cele raionale. În viitorul apropiat va fi finalizat acest proces, pentru a asigura ca elicopterele să poată ateriza la toate spitalele raionale din ţară.

ÎS „Moldaeroservice” dispune de şapte elicoptere, dintre care două vor fi în serviciul aviaţiei sanitare. Prima ambulanţă aeriană a fost lansată la începutul lunii aprilie. (Moldpres)