A murit criminalul din Tadjikistan care a ucis un polițist de frontieră și un agent de securitate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General al Poliției (IGP) Luni, la ora 22,36. ”Persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat acum 15 minute”, se arată în comunicatul IGP.

Acest criminal periculos, Rustam Ashurov, era dat în urmărire în Tadjikistan. Individul făcea parte dintr-o grupare criminală care, pe data de 23 Iunie, a participat la răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci. El a părăsit ilegal Tadjikistanul și a intrat în Uzbekistan. De acolo, a luat o cursă aeriană spre Turcia, iar ulterior spre Chișinău. 

Ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău, individului nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova, Vineri, și a fost dus în zona de unde urma să fie returnat, momente în care a luat arma unui polițist de frontieră și a tras mai multe focuri, ucigîndu-l pe polițist și pe un agent din Serviciul de securitate a Aeroportului și rănind o altă persoană. Ulterior, agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale.

Procuratura a deschis dosar penal pentru omor cu circumstanțe agravante şi instanţa a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, însă, prin moartea individului, cazul este închis. Pe de altă parte, este în derulare o anchetă prin care se verifică dacă persoanele implicate în asigurarea securității pe aeroport și-au îndeplinit sarcinile în mod corespunzător.