A FI SAU A NU FI EUROPEAN? ”ĂTO PROBLEMA!”

Alegerile locale – cele mai fraudate din istoria Moldovei

Autor: Mihai CONȚIU

Alegerile locale din Republica Moldova care bat la ușa moldovenilor cu bani, manipulări, minciuni dintre cele mai nerușinate și promisiuni ale candidaților care nu vor fi niciodată îndeplinite vor fi, credeți-ne, cele mai fraudate din istoria Republicii Moldova.

Aici nu mă refer la actualii guvernanți. În acest context, totuși, nu ignor faptul că actuala guvernare își dorește cu orice preț să obțină cît mai multe mandate de primar la nivel național, dar există un ”totuși”! Fără să-i mai nominalizăm, mulți politicieni din Opoziție îi acuză pe guvernanți că vor să fraudeze alegerile, dar nu scot o vorbă despre marea fraudare națională a acestora în spatele căreia stau Rusia, Ilan Șor, ”tăcutul” Vladimir Plahotniuc și forțele politice tradiționale pro-rusești – PCRM și PSRM.

Între cine să alegi – între slugile docile Kremlinului sau dintre cei reprezentați de PAS, partid care, inevitabil, s-a erodat prin exclusivism, aroganță și lipsă de competiție pe plan intern? Alegătorul chibzuit, firește, o să aleagă răul cel mai mic din preajma buzunarului său proeuropean. Răul cel mai mic, se înțelege, nu-i Rusia.

Nu este gratuită afirmația că aceste alegeri locale vor fi cele mai fraudate din istoria Republicii Moldova! Este suficient să constatăm, cu luciditate, cu cîtă eficiență a acționat electoral marele bandit fugar Ilan Șor. Prin așa-zisele lui acte de caritate, prin proiectele lui sociale la nivel local, toate finanțate cu bani furați tot din buzunarele moldovenilor, acest nemernic a devenit un idol pentru o însemnată parte imorală și inconștientă a electoratului moldovenesc. Veți vedea cîte Primării o să acapareze acest ticălos prin candidații lui la fel de imorali!

Niciodată, în Republica Moldova, nu a fost înregistrată ”o fraudare anticipativă” a unor alegeri așa cum a desfășurat-o banditul Ilan Șor!

Chiar dacă au fost descoperite o serie de scheme prin care Șor și rușii corup alegerile din Moldova, altele sunt încă funcționale. Chiar și întrerupte temporar (schemele), mulți moldoveni vor vota pentru mafia politică a lui Șor cu nădejdea că vor fi răsplătiți ulterior. Nu s-au depistat încă acele canale de finanțare prin care acționează Vladimir Plahotniuc!

Așa cum pomeneam și în unele articole anterioare, aceste alegeri sunt strict geo-politice, iar asta din pricina războiului hibrid declanșat de către Rusia împotriva Republici Moldova. După numărarea voturilor, vom afla ”scorul” proeuropean al actualei guvernări, dar și pe cel al influenței Rusiei.

În final, rememorez o secvență pe care am mai relatat-o! La începutul anilor 90, cînd România nici nu era pomenită ca virtuală membră a UE și NATO, bătrînul filosof român Petre Țuțea era internat în spital. Era teribil de necăjit și furios pe imbecilitatea poporului român care îl alesese pe criminalul neo-bolșevic Ion Iliescu în funcția de președinte. Aflat în vizită la el, la spital, filosoful Andrei Pleșu scria că, citez din memorie, încercînd să alunge niște muște care-l tot bîzîiau pe patul de spital, Țuțea i-a spus: ”Lasă-le, Andrei, sunt muștele noastre. Românești. Suntem curul Europei, Andrei!”

După alegerile locale din Republica Moldova, moldovenii vor decide dacă sunt sau nu curul Europei! Nu credeți?