6 alimente care-ţi dau o respiraţie urît mirositoare

O respiraţie urît mirositoare poate trăda afecţiuni dentare sau digestive. Uneori, însă, alimentele consumate se fac de vină pentru mirosul greu de suportat. Dacă vrei o respiraţie proaspătă, iată ce trebuie să eviţi.

1. Usturoiul. Cu un miros atît de intens de sperie şi vampirii, usturoiul îşi merită primul loc de pe această listă. Nu doar că are un miros greu de suportat atunci cînd îl consumi, dar este şi greu să scapi de acest odor. Iar asta pentru că usturoiul conţine o substanţă, sulfura de metil alil, care nu poate fi metabolizată. În schimb, este eliminata prin respiraţie şi prin piele. Dacă vrei să te bucuri de usturoi fără să rămîi cu halenă, încearcă usturoiul la cuptor, un deliciu de sezon.

2. Cafeaua. Miroase minunat... pînă să ajungă în gura ta. Din acel moment, aciditatea şi enzimele naturale din cafea se combină cu saliva într-un mod foarte urît. Rezultatul? O respiraţie deloc plăcută.

3. Hreanul. Conţine izotiocianat, un compus chimic care este folosit în industrie ca sistem de apărare naturală împotriva animalelor. Dacă mănînci hrean, vei ţine la distanţă şi... oamenii.

4. Kombucha. Este o ciupercă folosită pentru proprietăţile puternice împotriva afecţiunilor digestive. Chiar dacă face minuni în organism, îţi lasă o respiraţie ce se poate compara cu mirosul acetonei. Nu tocmai plăcută, nu-i aşa?

5. Curry. Deşi se credea că acest preparat indian te scapă de respiraţia urît mirositoare, în realitate o provoacă. Mîncarea indiana, în general, din cauza condimentelor puternice, îţi lasă o respiraţie încărcată, cu un miros puternic.

6. Ceapa. Ca şi usturoiul, ruda sa urît-mirositoare, ceapa nu este un aliment pe care să-l consumi înainte să ieşi în lume. Substanţa care te face să lăcrimezi este aceeaşi cu cea care îţi face respiraţia absolut groaznică.

Sursa: thrillist.com