Tonny Robbins – omul fenomen care a stiut sa dea o forma de implinire a destinului

Acest articol este destinat celor ce caută inspirație și motivație în fiecare frază citită. Subiectul abordat are menirea să îți limpezească viziunea pe care o ai asupra a ceea ce înseamnă de fapt  confruntarea cu propriile frici atunci cînd energia vine din disperare. Există oameni care au reușit să-și atingă scopurile în pofida tuturor limitărilor și obstacolelor, și atîta timp cît aceștia există, înseamnă că totul este posibil. Omul care la  moment deține 33 de companii, antrenează în jur de 200.000 de oameni pe an și cîștigă în jur de cinci sute de milioane de dolari, Tony Robbins (Anthony Maharovic), este un exemplu incontestabil care a înfruntat sărăcia lucie prin luarea deciziilor radicale, punerea lor în aplicare indiferent de circumstanțe.

 „Orice problemă este un dar”

Nu știu dacă poate fi numită copilărie acea perioadă a vieții în care a crescut Robbins, într-o familie unde propria mamă, aflîndu-se într-o dependență severă de droguri, îi turna săpun lichid în gît și îl bătea în cap pînă îi începea a curge sînge. E perioada de oroare care l-a marcat pentru totdeauna pe Tony. Pînă a crescut mare, mama lui s-a recăsătorit de patru ori, astfel încăt el trebuia să aibă grijă de frații săi mai mici.Într-un film video, Tonny povestea că de Ziua Recunoștinței familia lui era atît de săracă încît ei nu aveau ce mînca.„Mama mea țipa la tata că acesta nu era în stare să aibă grijă de familia sa.”Apoi s-a întîmplat minunea...

„Destinul prinde contur în momentul în care iei o decizie”

„S-a auzit un sunet la ușă, ei strigau, eu, fiind cel mai mare, am deschis ușa, și așa cum eram mic am văzut un om gigant care ținea cutia aceea imensă cu mîncare.” Acel moment a avut un impact puternic asupra lui Tony.El a promis că într-o zi îi va ajuta pe oameni în același mod în care și familia sa a fost ajutată. Pînă a ajunge în adolescență, el a citit mai mult de 100 cărți pe an, și anume tot ceea ce ține de domeniul psihologiei, fiziologiei și filosofiei. Mama sa fiind cu mintea tulbure, îl pedepsea adesea împiedicîndu-l să meargă la școală. În ajunul Crăciunului, mama sa l-a alungat din casă cu un cuțit. De atunci Tony nu s-a mai întors niciodată acasă. El a găsit un apartament, dar a continuat să-și suporte familia. După ore, băiatul lucra în calitate de portar, făcea curat. Într-o zi, el a întîlnit un vechi prieten care, trecînd peste sărăcie, i-a reușit să devină un om de succes. El i-a zis lui Tony că a participat la un seminar condus de Jim Rohn, un antrenor motivațional faimos. Atunci băiatului i-a venit un gînd care a fost decisiv în viața lui. A decis să-i scrie lui Rohn o scrisoare în care îl întreba dacă poate să lucreze pentru el. Rohn a acceptat și l-a luat sub aripa sa, ca pînă la urmă să fie întrecut de ucenicul său.

„Trecutul tău nu este egal cu viitorul tău”

Tonny Robbins a început să călătorească în diferite țări, ţinînd sute de seminare în fiecare an. Doi ani mai tîrziu, succesul imens al primei sale cărți „Puterea nemărginită” i-a devenit umbră. Acum Tony este cel mai faimos coach de performanță. El umple în mod regulat stadioane cu celebrul său seminar „Unleash the Power Within ” (Eliberați puterea din interior), care este considerat a fi cea mai importantă realizare a carierei sale. Seminarul se bazează pe un concept care prezintă modul în care oamenii de succes își depășesc temerile. Anthony Robbins a interacționat cu multe celebrități, precum Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Mihail Gorbaciov, Bill Clinton și Prințesa Diana. Așa cum și-a promis de Ziua Recunoștinței, Tony, prin actele sale de caritate, a ajutat mai mult de 50 de milioane de oameni din peste 56 de țări. În esență, el a dorit să-și motiveze viața și a cîștigat…

Cristina Chistol, studentă, USM, Jurnalism