ŞTIRILE SPORTIVE

În campionatul Moldovei de fotbal a intervenit o pauză

În campionatul naţional de fotbal a intervenit după disputarea meciurilor etapei a 19-ea o pauză pînă la finele lunii februarie 2014, relatează Moldpres. FC Costuleni a învins-o pe Zimbru Chişinău cu scorul 1-0 şi a rămas pe locul patru în clasament. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 10 de mijlocaşul Vladislav Ivanov. În celelalte meciuri disputate au fost înregistrate următoarele rezultate: Dinamo-Auto Tiraspol - Rapid Ghidighici 2-1, Speranţa Cahul - Olimpia Bălţi 0-2, Milsami Orhei - Sheriff Tiraspol 0-2, Academia Chişinău - Dacia Chişinău 1-2. Pe primul loc în clasament se situează Sheriff (50 de puncte). Pe locul doi se află FC Tiraspol (39 puncte), iar pe trei - Veris Chişinău (37 puncte). Campionatul va fi reluat cu meciurile etapei a 20-ea pe 28 februarie anul viitor.

Bayern, la al 40-lea meci consecutiv fără înfrîngere

Bayern Munchen a cîştigat într-o manieră categorică, scor 7-0, meciul jucat sîmbătă la Bremen cu Werder în etapa a 15-a din campionatul Germaniei. A fost al 40-lea meci consecutiv fără înfrîngere disputat de bavarezi în Bundesliga. Totodată, a fost a 200-a victorie din cariera antrenorului Josep Guardiola, care a stat pe bancă de 274 de ori la Barcelona şi Bayern. Bremen a încasat 22 de goluri în ultimele 3 meciuri din campionat, avînd cea mai slabă defensivă din Germania. La Bremen, Franck Ribery a fost implicat la cinci dintre cele şapte goluri înscrise de Bayern. El a înscris de două ori şi pasat decisiv la alte trei reuşite.

Campioana Braziliei, Fluminense, a retrogradat

Un fapt mai rar întîlnit în fotbal s-a petrecut duminică seară, în Brazilia. Deţinătoarea titlului de campioană din sezonul trrecut, Fluminense, a retrogradat în liga a doua, în ciuda faptului că a cîştigat meciul cu Bahia, scor 2-1. "Flu" ocupă locul al 17-lea, are acelaşi număr de puncte ca şi ocupanta poziţiei a 16-a, Criciuma, dar la rezultatele din meciurile directe cu aceasta stă mai slab.

Spartak ţine pasul cu Zenit şi Lokomotiv

Spartak Moscova se menţine la un singur punct de primele două clasate, Lokomotiv şi Zenit Sankt Petersburg, după victoria înregistrată duminică, scor 1-0, în deplasare, pe terenul echipei FC Rostov, în etapa a 19-a din campionatul Rusiei. Zenit a învins cu 2-1 pe Ural Ekaterinburg, iar Lokomotiv Moscova a remizat, scor 0-0, cu Rubin Kazan. Sîmbătă, echipa antrenată de Dan Petrescu şi Emil Caras, Dinamo Moscova, a învins acasă, scor 2-0, pe Amkar Perm şi ocupă locul al 4-lea în clasament.

S-a "trezit" Roma

AS Roma, care venea după patru remize în campionatul Italiei, s-a "trezit" duminică, reuşind să învingă pe teren propriu, scor 2-1, pe Fiorentina, o formaţie candidată la locurile de Champions League, în etapa a 17-a din Serie A. Graţie acestei victorii, Roma rămîne aproape de lidera Juventus, de care o despart 3 puncte în clasament Serei A. Inter Milano a remizat, duminică seară, scor 3-3, pe teren propriu, cu Parma. În ciuda faptului că a beneficiat de un Palacio în mare formă (argentinianul a reuşit o "dublă"), gruparea de pe Giuseppe Meazza a înregistrat cea de-a treia remiză la rînd şi se va deplasa în etapa următoare la Napoli, fosta echipă a antrenorului Walter Mazzarri.