ŞTIRILE SPORTIVE

A doua medalie de argint la Universiadă

Moldova şi-a asigurat cea de-a doua medalie de argint la Universiada Mondială de la Kazan, transmite publika.md. Reuşita îi aparţine luptătorului de stil greco-roman Victor Ciobanu, care s-a calificat în finală şi va lupta pentru aur. Sportivul moldovean i-a învins pe croatul Ivan Loncaric, pe japonezul Tanokura Shota şi pe americanul Max Nowry. Pînă acum, sportivii din Moldova au cîştigat 12 medalii la Universiada Mondială de la Kazan.

Formaţii cunoscute în turul doi al Champions League

Marţi şi miercuri sînt programate meciurile din prima manşă a turului doi preliminar al Champions League la fotbal. Sînt cîteva cluburi de prestigiu care vor trebui să treacă prin această fază a competiţiei, alături de formaţii din lumea a treia a fotbalului. Alături de Steaua Bucureşti, cîştigătoarea trofeului în 1986, vor evoluea echipe care în precedenta ediţie a Champions League au jucat chiar în grupe. Este vorba de Celtic Glasgow, care va întîlni formaţia nord-irlandeză Cliftonville, Dinamo Zagreb, care va da piept cu luxemburghezii de la Fola Esch şi de bieloruşii de la BATE Borisov, ce vor întîlni gruparea Shakhter Karagandy din Kazahstan. Moldovenii de la FC Sheriff, campioni în stagiunea precedentă, vor da piept cu FK Sutjeska din Muntenegru. Returul acestor întîlniri care se joacă marţi şi miercuri se va disputa pe data de 23 şi 24 iulie. Cele 16 cîştigătoare ale acestor duble întîlniri vor intra în urne pe data de 19 iulie, chiar înainte de retur, cînd îşi vor afla adversarele din următoarea fază a competiţiei. Atunci vor putea întîlni formaţii redutabile precum Olympique Lyonnais, Zenit St Petersburg sau PSV Eindhoven.

Mesut Ozil, la Real pînă în 2019?

Cotidianul german Bild scrie în ediţia de luni că mijlocaşul echipei Real Madrid este pe punctul de a-şi prelungi contractul cu gruparea de pe Santiago Bernabeu pînă în anul 2019. Agentul fotbalistului se va întîlni în zilele următoare cu diriguitorii grupării spaniole pentru a pune la punct ultimele detalii. Dacă această prelungire a contractului va fi semnată, mijlocaşul german cu origini turce va deveni jucătorul din cadrul Realului cu cea mai lungă înţelegere. Actualul contract al lui Ozil expiră pe data de 30 iunie 2016. Mesut Ozil are 24 de ani şi a fost adus la Madrid în vara anului 2010 de la Werder Bremen.

Bayern l-a achiziţionat pe Alcantara

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Thiago Alcantara, a semnat un contract pe patru sezoane cu formaţia Bayern Munchen, a anunţat clubul german. Pentru transferul internaţionalului spaniol, Bayern Munchen va plăti 25 milioane de euro. Thiago Alcantara, în vîrstă de 22 de ani, este un produs al clubului catalan şi a fost dorit la Bayern Munchen de tehnicianul Josep Guardiola.

Şahtior a debutat cu o victorie în campionat

Echipa antrenată de Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon, Şahtior Doneţk, a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formaţia Hoverla Ujgorod, în prima etapă a campionatului ucrainean. Golurile “minerilor” au fost marcate de Greşişkin (47) şi Luiz Adriano (89). După meci, antrenorul Mircea Lucescu a declarat: “A fost un meci foarte greu, aşa cum mă aşteptat să fie. Totdeauna primul meci din campionat este dificil, pentru că există un alt tempo de joc. Adversarul ne-a pus în dificultate cu organizarea bună din teren şi cu jocul fizic pe care l-a făcut. Din fericire, am cîştigat meciul. În concluzie, sînt mulţumit de rezultat, de cele trei puncte”.