PRESEDINTELE TARII, IGOR DODON A PRIMIT IN PLENUL PARLAMENTULUI JURAMINTUL NOULUI MEMBRU AL CURTII CONSTITUTIONALE, VICTORIA IFTODI

Președintele țării, a primit jurămîntul noul membru al Curții Constituționale, Victoria Iftodi, așa cum prevede legislația, în Parlamentși în prezența Președintelui țării.

Totodată, șeful statului a salutat plecarea lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al Curții Constituționale. ”Va fi cu un unionist mai puțin în această structură, însă au mai rămas unioniști și cetățeni ai altor state care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului s-a arătat ferm convins că acesta este primul pas și va reuși să elibereze Curtea Constituțională de cei care nu reprezintă, în unele sau în toate cazurile, interesele cetățenilor țării.

În acest context, Președintele țării a accentuat că Curtea Constituțională trebuie să vegheze, în primul rînd, interesele cetățenilor Republicii Moldova.

”Ei primesc salariile din banii contribuabililor țării, chiar dacă au depus jurămîntul altor state,ei trebuie să reprezinte interesele Moldovei. De aceea, salut primul pas și sînt ferm convins că vor urma și alții”, a conchis șeful statului, Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova