PPE VA CONTINUA SA SPRIJINE R. MOLDOVA IN IMPLEMENTAREA REFORMELOR

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a reafirmat sprijinul acordat Guvernului Republicii Moldova de formaţiunea pe care o conduce în vederea continuării reformelor democratice şi consolidării statului de drept. Mesajul a fost transmis pe 4 martie în cadrul unei convorbiri telefonice dintre Joseph Daul şi liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi din regiune, în contextul ultimelor evenimente din Ucraina.

Interlocutorii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, promovării reformelor pro-europene şi implementării graduale a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, este specificat într-un comunicat de presă al PLDM.

Conform sursei citate, “Vlad Filat a solicitat ca PLDM, dar şi R. Moldova să fie reprezentaţi la Summit-ul PPE, care se va desfăşura pe data de 19 martie la Bruxelles, de către premierul Chiril Gaburici”.