IN FRANTA, DEJA AU FOST INCHISE 81 DE SCOLI DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS

La doar cincisprezece zile de la începutul anului şcolar, 81 de şcoli au fost închise în Franţa, în timp ce în circa zece universităţi, inclusiv facultăţi de medicină, au apărut cazuri de COVID-19, au declarat oficiali, relatează AFP.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a precizat că puţin peste 2.100 de clase au fost închise, adică „în jur de 0,13%” din cele 60.000 de şcoli din ţară. „Aceste cifre sînt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (…), cel mai bun posibil avînd în vedere criza sanitară”, a declarat oficialul la televiziunea LCI. „Avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămîna trecută”, a spus Blanquer amintind că, de regulă, „închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri” de infectare.

Ministrul Învăţămîntului Superior, Cercetării şi Inovaţiei, Frederique Vidal, a anunţat la rîndul său cazuri de COVID-19, „majoritatea asociate unor adunări private” (petreceri studenţeşti) în circa zece unităţi universitare”. Afirmînd că este conştient de „contextul dificil” pentru toţi aceşti tineri „care au fost privaţi de interacţiuni sociale”, ministrul Frederique Vidal a făcut apel la „angajamentul colectiv şi responsabilitatea individuală”.