CEL MAI TEMUT LOC DIN LUME (VIDEO)

Aici plăteşti ca să SCAPI cu VIAŢĂ

Este considerat de temut, iar această faimă şi-a cîştigat-o de-a lungul timpului, oamenii vorbind cu groază despre acest „subiect”.

Podul William Preston Lane Jr. Memorial, cunoscut drept Bay Bridge, din SUA, este unul dintre cele mai lungi din lume. Dar nu numai atît. Podul a fost catalogat de revista Travel & Leisure Magazine drept al 9-lea cel mai înfricoşător pod din lume, din cauza panicii pe care o provoacă în rîndul locuitorilor din Maryland.

Rol de psiholog

”Cînd le-am spus oamenilor că am găsit pe cineva care îmi va conduce maşina pentru a traversa podul, au rîs la început. Însă, adevărul este că tuturor le este frică de pod", a declarat Carolyn Casey, care locuieşte în Washington şi trebuie să traverseze podul pentru a ajunge la cea de-a doua casă pe care o are St. Michaels, Maryland.

După cum notează Daily Mail, un antreprenor local, Alex Robinson, a decis să profite de pe urma fricii oamenilor, taxîndu-i pentru a-i ajuta să traverseze podul în propriile lor maşini.

Robinson a declarat că, de cele mai multe ori, trebuie să joace rolul unui psiholog pentru cei pe care îi ajută: "Cei mai mulţi clienţi, extrem de stresaţi, vorbesc foarte mult în timpul călătoriei pentru a uita unde sunt. Stresul şi anxietatea lor depind de starea mea psihică", a spus acesta.

Stare de claustrofobie

Traversarea Bay Bridge, care se întinde pe o distanţă de 6.900 de metri, constituie o aventură. De cele mai multe ori, construcţia este afectată de furtuni puternice, vizibilitatea devenind foarte redusă.

Mai întîi, conducătorii auto trebuie să treacă de o zonă cu curbă a podului, urmată de o porţiune de urcare, apoi coborîre abruptă. Podul se continuă cu un tunel sub apă, pentru a permite navelor să treacă pe deasupra, iar acoperişul acestuia provoacă o stare de claustrofobie. Analiştii şi nu numai consideră că aceasta rămîne una dintre cele mai de temut astfel de construcţii de pe Terra.

Sursa: EVZ.ro