ZELENSKI E NEMULȚUMIT DE PREMIERUL UCRAINEAN ȘI VREA SĂ-L DEMITĂ

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski „s-a săturat” de premierul său, Denis Șmîhal, și intenționează să îl schimbe, potrivit unei relatări din presa ucraineană, citată de Sky News.

Surse apropiate președintelui ucrainean au declarat pentru Ukrainska Pravda că liderul de la Kiev este „sătul de Șmîhal” , iar sentimentele sale sînt „evidente din atitudinea sa la întîlniri”.

„Nici măcar nu-l mai ascultă cu adevărat”, au spus sursele, adăugînd că acesta caută pe cineva cu „soluții și propuneri mai creative”. „Deși Șmîhal a evoluat în ultimii ani, acesta nu se poate schimba complet”, ar fi transmis Zelenski.

O altă sursă din anturajul președintelui ucrainean a declarat că ar fi a doua încercare în ultimele două luni de a-l demite pe premier. Aceasta a sugerat că Șmîhal ar putea fi înlocuit de Iulia Svyrydenko, prim-viceprim-ministru și ministru al Economiei. 

Un alt posibil candidat este Oleksii Cernîșov, fost ministru al dezvoltării regionale și CEO al Naftogaz, cea mai mare companie națională de petrol și gaze din Ucraina. Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la candidatura sa, mai ales după ancheta Procuraturii Generale asupra legăturii lui Cernîșov cu Semen Krivonos, directorul Biroului Național Anticorupție al Ucrainei (NABU).

Denîs Șmîhal a fost numit în funcția de prim-ministru al Ucrainei în martie 2020.

Sursa: digi24.ro