VLADIMIR PUTIN: RELATIILE DINTRE RUSIA SI SUA S-AU DETERIORAT DE LA VENIREA LUI DONALD TRUMP LA PUTERE

Nivelul de încredere între Moscova și Washington s-a deteriorat de la preluarea mandatului de către noul președinte al SUA, Donald Trump, a declarat șeful statului rus Vladimir Putin într-un interviu televizat difuzat miercuri, potrivit Reuters.

Întrebat despre relațiile cu Trump de cînd acesta a devenit președinte, Putin a răspuns, potrivit unei transcrieri a interviului publicată de Kremlin: "S-ar putea spune că nivelul de încredere în ceea ce privește conlucrarea, în special la nivel militar, nu s-a îmbunătățit, ci mai degrabă s-a deteriorat".

Referitor la acuzațiile că guvernul sirian a lansat un atac cu arme chimice în provincia Idlib, Putin a declarat că Damascul a renunțat la stocurile sale de arme chimice.

În opinia sa, două sînt explicațiile principale pentru incidentul din provincia Idlib: fie raidurile aeriene ale guvernului sirian au lovit depozite cu arme chimice ale rebelilor, ca urmare eliberîndu-se un gaz toxic, fie incidentul a fost o înscenare proiectată pentru a discredita guvernul sirian.

Despre Rusia s-a spus că a intervenit în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei electorale la prezidențiale din Statele Unite ale Americii, pe fondul unor relații extrem de tensionate cu administrația președintelui democrat Barack Obama.

Sursa: Agerpres