VICTOR OSIPOV A AVUT O INTREVEDERE CU SEFA DIRECTIEI PROGRAME DE COOPERARE DIN CADRUL DDAP A CE

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Victor Osipov, a avut o întrevedere cu şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a Consiliului Europei, Anna Capello-Brillat.

În cadrul discuţiilor au fost abordate un şir de subiecte ce ţin de cooperarea dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei. Un interes aparte a fost acordat Programului Consiliului Europei "Măsuri de consolidare a încrederii între malurile rîului Nistru”, în special au fost evidenţiate rezultatele proiectelor implementate, precum şi iniţiativele pentru următoarea perioadă.

Subiectul central al discuţiilor l-a constituit tematica educaţională. A fost evidenţiată necesitatea asigurării condiţiilor pentru ca elevii şi studenţii de pe ambele maluri ale Nistrului să aibă parte de studii calitative, la standarde europene. Acest fapt le va permite continuarea studiilor în cadrul spaţiului european, precum şi participarea la proiectele europene de mobilitate în domeniul educaţiei.

A fost menţionat că reprezentanţii Consiliului Europei au efectuat vizite la penitenciarele de pe ambele maluri ale Nistrului pentru a aprecia condiţiile de detenţie, calitatea asistenţei medicale acordate deţinuţilor, precum şi problemele cu care se confruntă aceştia.

La final, Victor Osipov a ţinut să mulţumească pentru sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă componentei de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului şi a accentuat necesitatea fortificării cooperării între Republica Moldova şi Consiliul Europei.