VAL DE CALDURA IN INDIA: 800 DE MORTI SI APELURI LA PRUDENTA PENTRU POPULATIE

Un puternic val de căldură, care afectează de o săptămînă India, a provocat moartea a peste 800 de persoane, în timp ce statele din sudul ţării au lansat populaţiei apeluri la prudenţă, în aşteptarea unor temperaturi de pînă la 50 de grade Celsius.

În statul Andhra Pradesh (sud), cel mai afectat, au murit 551 de persoane săptămîna trecută, iar temperaturile au urcat luni pînă la 47 de grade Celsius. Spitalele din acest stat au fost mobilizate pentru a prelua victimele afectate de căldură, iar autorităţile au recomandat oamenilor să nu iasă din casă.

Autorităţile locale au lansat programe de informare la televizor şi în mass-media pentru a recomanda oamenilor să nu iasă din case cu capul descoperit şi să bea apă, a declarat P. Tulsi Rani, responsabil al unităţii de gestionare a calamităţilor.

O mare parte a Indiei este afectată de acest val de căldură, inclusiv capitala New Delhi unde unele porţiuni ale caldarîmului s-au topit. Potrivit The Hindustan Times, temperatura maximă la New Delhi a atins luni cel mai înalt nivel din ultimii doi ani - 45,5 grade Celsius - cu 5 grade mai mult faţă de media sezonului.

Potrivit The Hindustan Times, condiţiile meteo riscă să impulsioneze seceta în statele cele mai afectate de acest val de căldură, chiar înainte de venirea musonului.

Sursa: Agerpres