URSULA VON DER LEYEN: R. MOLDOVA ESTE ÎN INIMA EUROPEI

Republica Moldova este în inima Europei, iar mîine întreagă Europă va fi în Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe susținută în comun cu șeful statului, Maia Sandu.

Oficialul european a apreciat efortul depus de autoritățile de la Chișinău la implementarea celor nouă condiționalități înaintate de Comisia Europeană și a anunțat un nou pachet de suport pentru țara noastră.

„Este clar că dumneavoastră ați înregistrat un progres semnificativ. Este foarte plăcut să vedem că ați avansat în această direcție și din acest motiv am decis să majorăm semnificativ numărul angajaților în delegația Uniunii Europene la Chișinău. Acest lucru vă va ajuta să consolidați capacitatea administrativă. Și vreau să vă mulțumim pentru că ne-ați găzduit pe toți aici la Chișinău. Prezența a 50 de lideri europeni este un mesaj foarte puternic. Republica Moldova este în inima Europei și mîine întreagă Europă va fi în Moldova”, a subliniat oficialul.

Sursa: Moldpres