Un tinar roman si-a casapit fostul iubit, un ”tinar” italian de doar 82 de ani

Un român, în vîrstă de 35 de ani, este căutat de carabinieri, fiind suspectat de comiterea unei crime în oraşul italian Milano. Bărbatul avusese o relaţie amoroasă cu un bătrîn şi nu se împăcase cu ideea despărţirii.

Un bărbat, în vîrstă de 82 de ani, a fost ucis cu brutalitate în propriul apartament de la etajul şapte al unui bloc de pe strada Via Giulio Romano din Milano. Potrivit anchetatorilor (citaţi de presa italiană), ucigaşul român a pătruns în casă tăind uşa de la intrare cu o drujbă. Odată intrat în apartament, l-a înjunghiat pe pensionar cu un cuţit şi l-a tăiat apoi şi cu drujba.

Vecinii, alarmaţi de zgomot, au sunat Luni seara la 112, în timp ce alţi locatarii ai blocului unde locuia bătrînul i-au alertat pe pompieri pentru că erau îngrijoraţi de fumul care ieşea. Poliţiştii suspectează că fumul ar fi fost cauzat de tăierea clanţei de la uşa apartamentului cu drujba. Totul s-ar fi petrecut în doar cîteva minute, după care agresorul a fugit, lăsînd în urmă armele crimei. Carabinierii au găsit la locul crimei drujba şi două cuţite de bucătărie.

Cercetările poliţiştilor privind uciderea pensionarului se concentrează asupra unui român de 35 de ani, un fost iubit al victimei. Suspectul fusese denunţat în ultimele luni pentru hărţuire de către bătrîn. Se pare că românul nu s-a împăcat deloc cu ideea despărţirii de italian şi l-a ameninţat cu moartea de mai multe ori. În apartament a fost descoperită inclusiv o scrisoare în care românul îşi ameninţa fostul iubit că îl va tăia cu drujba.

Împotriva presupusului criminal fusese emis un ordin de restricţie, iar în apartamentul victimei au fost găsite şi obiecte personale ale românului. De asemenea, carabinierii au găsit copii tipărite ale unor e-mailuri în care presupusul criminal mărturisea motivele gestului său extrem. Carabinierii îl caută acum pe român.

Asta da crimă din dragoste!