Un individ a vandalizat o statuie din faţa sediului BBC

Un bărbat mascat a atacat cu ciocanul şi dalta o statuie aflată în faţa sediului BBC din centrul Londrei, relatează Sîmbătă DPA/PA Media, potrivit agerpres.

Atacul vine la cîteva zile după începerea lucrărilor de reparaţie la statuia care mai fusese atacată anterior. Aceasta îi reprezintă pe Prospero şi Ariel din „Furtuna” de Shakespeare şi a fost realizată de sculptorul britanic Eric Gill (1882-1940), despre care se bănuieşte că şi-ar fi abuzat sexual două dintre fiice.

Un bărbat purtînd o mască Spiderman a fost văzut pe schelele din jurul sculpturii, Sîmbătă dimineaţă. El a afişat, de asemenea, un banner cu un mesaj critic la adresa BBC. Poliţia metropolitană a fost chemată să intervină Sîmbătă, în jurul orei 4:15.

Bărbatul a fost descris drept un „protestatar mascat” într-o ştire difuzată Sîmbătă de BBC Radio London.

Statuia a fost expusă în 1932 în faţa Broadcasting House, unde se află sediul BBC, însă anul trecut a fost atacată pe fondul solicitărilor pentru a fi îndepărtată.

BBC a declarat Marţi că, în urma „unei analize atente” care a luat în considerare semnificaţia istorică şi culturală a structurii şi după discuţii cu organizaţii culturale de top precum Historic England, s-a convenit asupra efectuării lucrărilor de reparaţie, costurile fiind acoperite prin poliţa de asigurare a instituţiei.

Schelele au fost înălţate Marţi, iar un expert a început lucrările de restaurare a lucrării, sculptată din piatră de Caen, un tip de calcar extras în Nord-Vestul Franţei. Reparaţiile urmau să fie finalizate la sfîrşitul lunii Iunie.

Gill se numără printre cei mai importanţi sculptori ai secolului XX. Jurnalele sale, publicate mult mai tîrziu după moartea sa, detaliază abuzul sexual asupra fiicelor sale.

Peste 3.000 de persoane au semnat o petiţie prin care au solicitat îndepărtarea statuii.