Un german a fost arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi conspirat cu un angajat al serviciilor secrete pentru a transmite informaţii confidenţiale Rusiei, a precizat, Joi, Procuratura Generală, potrivit Reuters şi agerpres.

Bărbatul, identificat ca Arthur E., a fost arestat Duminică, la sosirea în Germania din SUA, a explicat Procuratura, într-un comunicat.

El este suspectat că ar fi asociat al lui Carsten L., un angajat al Serviciului german de Informaţii Externe (BND), care a fost arestat în Decembrie, sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor secrete germane, este acuzat că a transferat către serviciile ruse informaţii pe care le-ar fi obţinut de la Carten L., conform comunicatului Procuraturii.

Un mandat de arestare a fost deja emis pentru Arthur E., care a fost adus Luni în faţa unui judecător de la Curtea Supremă din Germania şi a rămas în arest, a adăugat comunicatul.

Ancheta a fost realizată în strînsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a mai precizat Procuratura.

Autorităţile germane au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc, în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident, cu privire la invazia rusă din Ucraina.