Un ”biet șofer român” a fost oprit în Germania deoarece transporta ilegal, ”ca omul normal”, un amărît de tanc

Deși în acte scria că transportă o schelă, în realitate, șoferul român de TIR transporta nu mai puțin decît un tanc. Bărbatul a fost oprit de Poliția autostrăzii Wörth/Isar, iar la verificarea transportului greu oprit au făcut descoperirea șocantă.

O patrulă de Poliție de la Secția de Poliție a autostrăzii Wörth/Isar a efectuat Sîmbătă, în jurul orei 23.30, un control de rutină în trafic asupra unui autocamion românesc de mare tonaj pe autostrada A 92, în direcția Deggendorf, în apropiere de Gottfrieding.

Conform documentelor, autovehiculul de mare tonaj ar fi trebuit să transporte schele. Însă ofițerii au descoperit cu totul altceva atunci cînd au inspectat vehiculul: un tanc cu șenile. Înălțime, lățime, lungime, greutate – nimic din permisul prezentat nu corespundea încărcăturii reale, după cum a raportat Poliția.

Șoferul român a fost oprit, transportul a fost blocat acolo, iar vehiculul a fost parcat în afara autostrăzii A 92, potrivit publicației Passauer Neue Presse.

Compania de transport responsabilă nu a putut încă să prezinte o autorizație valabilă, astfel încît transportul a fost oprit pentru moment. Compania implicată, precum și șoferul autovehiculului greu trebuie să se aștepte la o amendă consistentă. În plus, au fost inițiate investigații pentru a confisca bunurile companiei responsabile de transportul neautorizat.

Un purtător de cuvînt al Poliției a explicat că tancul descoperit era, probabil, un așa-numit tanc de recuperare pentru măsuri de infrastructură, nu pentru uz de luptă. Prin urmare, nu se poate vorbi, totuși, de un transport ilegal de arme.