UCRAINA: INTILNIRE IN «FORMATUL NORMANDIA», LA BERLIN

O întîlnire în aşa-numitul «format Normandia» (Rusia, Ucraina, Franţa, Germania) a început vineri la Berlin, la nivel de miniştri adjuncţi de externe, pentru noi discuţii privind situaţia din estul Ucrainei, informează agenţiile Tass şi Unian.

La întîlnirea din capitala germană, ce are loc cu uşile închise, participă şi reprezentantul special al OSCE în cadrul Grupului de contact, Heidi Tagliavini, şi şeful Misiunii OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan.

Ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, care reprezintă Moscova la această întîlnire, declara joi că reprezentanţii OSCE vor prezenta la întrevederea de la Berlin informaţii despre stadiul punerii în aplicare a acordurilor din 12 februarie de la Minsk, inclusiv despre retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Întîlnirea de vineri de la Berlin are loc la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, invitaţie făcută la începutul acestei săptămîni în cadrul unei teleconferinţe avute cu preşedinţii rus, ucrainean şi francez, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroşenko şi Francois Hollande.

Sursa: Agerpres