TOKYO 2020. VICTOR CIOBANU A OCUPAT LOCUL 5 LA JOCURILE OLIMPICE

Luptătorul de stil greco-roman Victor CIOBANU obține cel mai bun rezultat de pînă acum în lotul Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fiind debutant la cel mai mare eveniment sportiv de pe mapamond, sportivul de 28 de ani a ocupat un onorabil loc 5 după ce a înregistrat două victorii și două înfrîngeri.

În meciul pentru medalia de bronz, elevul lui Mihai Cucul a cedat în fața rusului Serghei Emelin. Victor Ciobanu a demonstrat la aceste Jocuri Olimpice procedee spectaculoase, remarcate și de președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic.

Halterofila Elena CÎLCIC a ocupat locul 8. Ea a înregistrat rezultatul 240 kg la general. Elena a debutat la o ediție a Jocurilor Olimpice. Campioană olimpică în categoria de greutate 87 kg a devenit chinezoaica Zhouyu Wang. China a ajuns la 25 de distincții de aur și conduce în clasamentul pe medalii.

Atletul Serghei MARGHIEV s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala probei aruncarea ciocanului. El a înregistrat rezultatul 75,94 metri. Finala va avea loc pe 4 august de la ora 14:15. La Rio 2016, Serghei s-a clasat pe locul 10.

Sursa: Olympic Moldova