TOKYO 2020. SERGHEI TARNOVSCHI A CUCERIT MEDALIA DE BRONZ LA JO!

Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a parcurs distanța de 1.000 de metri în 4:06.069. Campion olimpic a devenit brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos (4:04.408), iar medalia de argint a fost adjudecată de chinezul Hao Liu (4:05.724).

 

„Sînt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova”

– Serghei, în primul rînd felicitări pentru medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice!

– Vă mulțumesc. Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vînt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sînt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova.

– Cum a decurs pregătirea pentru Olimpiadă?

– Înainte de a veni în Japonia m-am pregătit 2 săptămîni la baza de la Ghidighici cu domnul Nicolae Juravschi și fratele meu Oleg. Apoi 2 săptămîni am avut un cantonament în Japonia. Le mulțumesc gazdelor pentru cazare. Ne-a ajutat foarte mult pentru acomodare. Am văzut asta și la fete care l-a fel au atins finala. Este un bun rezultat pentru Daniela și Maria.

Sursa: olympic.md