TOKYO 2020. ANASTASIA NICHITA INCA MAI SPERA LA MEDALIA DE BRONZ

Victorie de senzație pentru Anastasia Nichita la debutul său la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eleva lui Tudor Cîrlan s-a calificat în sferturile de finală după ce a învins-o pe una dintre favoritele la cîștigarea categoriei de 57 kg, nigerianca Odunayo Adekuoroye.

În „sferturi” moldoveanca a pierdut dramatic în ultimele secunde în fața sportivei din Bulgaria, Evelina Nikolova, premiantă la Mondiale și Europene.

De la ora 12:00 va avea loc semifinala Nikolova - Kurachkina, iar în cazul în care va cîștiga luptătoarea din Bulgaria, Anastasia va evolua mîine în recalificări.

***

Atletul Andrian Mardare s-a calificat în finala probei aruncarea suliței la debutul său la Jocurile Olimpice. Elevul lui Valeriu Lungu a înregistrat rezultatul 82,70 metri. Finala va avea loc pe 7 august de la ora 14:00.

***

Primele starturi pentru canotoarele Daniela Cociu și Maria Olărașu la Jocurile Olimpice. Ele au concurat în calificări la 200 metri individual și au înregistrat rezultatele 48.338, respectiv 50.607. În sferturile de finală, Daniela a fost cronometrată cu 48.594, iar Maria cu 49.002. Marea provocare pentru fetele noastre este cursa de la dublu 500 metri, programată pe 6 august, de la ora 03:37.

Sursa: Olympic Moldova