ŞTIRILE SPORTIVE

Naţionala Moldovei de volei a cîştigat meciul cu Austria

Ajunsă în runda a doua de calificare la Campionatul European de volei din 2015 după trei victorii, selecţionata Moldovei a mai reuşit un succes. Tricolorii au învins echipa din Austria cu 3-1, transmite IPN. În prima rundă, tricolorii au dispus de Israel, Luxemburg şi Lituania. Dar în primele două meciuri din runda a doua, Moldova a pierdut în faţa Finlandei, scor 2-3, şi a Portugaliei, cu 0-3. Partidele din prima manşă a etapei a doua s-au disputat în Portugalia. Manşa a doua se va disputa săptămîna viitoare, în Finlanda, în aceeaşi componenţă. Primul meci al Moldovei va avea loc pe 23 mai, contra ţării gazdă. Lotul Moldovei este compus din Denis Sinţov, Constantin Lupu, Alexandru Sceglov, Mihai Voleanschii, Iurie Panţîri, Igor Didorciuc, Vladimir Stelmah, Marin Lescov, Pavel Mocanu, Oleg Zaharov şi Dmitrii Ţucov.

Atletico Madrid este noua campioană a Spaniei

Atletico Madrid a devenit campioană a Spaniei la fotbal în urma rezultatului de egalitate, 1-1, obţinut pe terenul contracandidatei sale în lupta pentru titlu, FC Barcelona, sîmbătă, în cea de-a 38-a şi ultima etapă a actualei ediţii din Primera Division. FC Barcelona a deschis scorul în prima repriză, prin Alexis Sanchez (min. 33), însă oaspeţii au restabilit egalitatea după pauză, prin Diego Godin (min. 49). Atletico Madrid, care a cucerit cu această ocazie al 10-lea titlu naţional din istoria sa, primul după o pauză de 18 ani, încheie sezonul cu un avans de trei puncte faţă de FC Barcelona şi de Real Madrid, ocupanta locului 3, care a dispus pe teren propriu, cu 3-1, de Espanyol Barcelona, formaţie la care românul Gabriel Torje a fost doar rezervă. Atletico Madrid şi Real Madrid se vor întîlni sîmbăta viitoare în finala Ligii Campionilor, programată pe Stadionul Luminii din Lisabona.

Bayern a realizat un "double-double" pentru al doilea an la rînd

Impunîndu-se sîmbătă seară, cu scorul de 2-0, după prelungiri, în finala Cupei Germaniei, în faţa rivalei Borussia Dortmund, Bayern a realizat pentru al doilea an la rînd dubla cupă-campionat. Anul trecut, această "dublă" a fost completată şi de un trofeu foarte preţios, Champions League. Arjen Robben şi Thomas Müller au marcat golurile bavarezilor în minutele 107 şi 120, în finala de la Berlin. A fost a 17-a Cupă a Germaniei din istoria lui Bayern.

În sfîrşit, a cîştigat şi Arsenal un trofeu

Arsenal a pus capăt unei pauze de nouă ani şi a cîştigat un trofeu. Sîmbătă seară, tunarii lui Arsene Wenger şi-au adjudecat Cupa Angliei, după ce au învins, cu scorul de 3-2, după prelungiri, formaţia Hull City, pe arena Wembley din Londra. Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru Arsenal, care s-a văzut condusă cu 2-0 după numai cîteva minute, pentru Hull înscriind James Chester (4) şi Curtis Davies (8). Treptat, londonezii şi-au revenit şi au redus din handicap prin Santi Cazorla în minutul 17, iar Laurent Koscielny a egalat în minutul 71 (2-2). Scorul a rămas aşa pînă la finalul celor 90 de minute. Presa engleză scrie că, în tot acest timp, lui Arsenal i-au fost refuzate trei penalty-uri. Golul victoriei a fost marcat de Aaron Ramsey în minutul 109. A fost a 133-a finală a Cupei Angliei, cea mai veche competiţie din lume. Arsenal pierduse precedenta finală jucată, este vorba de cea a Cupei Ligii Angliei, 1-2 cu Birmingham City în 2011.