ŞTIRILE SPORTIVE

Tenismenele din Moldova, eliminate din primul tur de la ITF Antalya

Tenismenele moldovene Daniela Ciobanu şi Anastasia Vdovenco au suferit înfrîngeri categorice în primul tur al turneului ITF Antalya. Ambele au pierdut în două seturi, transmite IPN. Ciobanu a fost învinsă de olandeza Bibiane Schoofs, scor 0-6, 1-6, în timp ce Vdovenco a pierdut în faţa rusoaicei Maia Katsitadze, 2-6, 0-6. Cele două sportive au făcut pereche şi la dublu. Dar nici acolo succesul nu a fost de partea lor. Duetul Ciobanu/Vdovenco a fost întrecut de Kotomi Takahata (Japonia) / Tina Tehrani (Statele Unite), scor 5-7, 4-6. La un alt turneu, ITF Şimkent, moldoveanul Andrei Şoltoianu a fost eliminat în prima rundă de ucraineanului Dmytro Badanov, locul 770 ATP, scor 6-7, 3-6.

Real Madrid a castigat Cupa Spaniei

Real Madrid a cîştigat pentru a 19-a oară Cupa Spaniei, după ce a învins, miercuri, la Valencia, cu scorul de 2-1 (1-0), rivala de-o viaţă, FC Barcelona, în finala competiţiei, informează Marca. Golurile învingătorilor au fost marcate de Di Maria '10 şi Bale '85, în timp ce pentru învinşi a înscris Bartra, în minutul 68. Golul lui Bale a fost unul de senzaţie, atacantul galez marcînd la capătul unei curse începute în propria jumătate de teren. În minutul 87, Neymar, de la FC Barcelona a ratat o ocazie imensă de a trimite meciul în prelungiri, el expediind balonul în bară de la 7-8 metri, din postura de singur cu portarul Casillas. Carlo Ancelotti (antrenor la Real Madrid): "Sînt foarte bucuros. Am suferit în cîteva momente ale meciului pentru că am avut un adversar dificil, dar victoria noastră este meritată. Atmosfera a fost fantastică. le mulţumim fanilor noştri care ne-au însoţit aici. Le mulţumesc de asemenea şi fanilor Barcelonei pentru ambianţă. A fost un meci mare. Chiar dacă a pierdut, cred ca şi Barca a jucat bine. Se va bate în continuare pentru titlu". Gerardo Martino (antrenor la FC Barcelona): "Nu traversăm o perioadă prea bună. A fost o săptămînă grea pentru noi, pe toate fronturile. Am avut controlul balonului, dar ne-a lipsit eficienţa la finalizare. Bale a marcat un gol deosebit. Este un jucător greu de oprit, este o înfrîngere greu de digerat. Ne vom bate însă pentru campionat pînă în ultimul moment. Noi nu ne vom schimba jocul. Barcelona are un stil de joc unic şi aşa va rămîne, chiar dacă azi ne-a lipsit precizia".

Dortmund s-a calificat in finala

La cîteva zile după ce a umilit-o pe Bayern la ea acasă (3-0), Borussia Dortmund a obţinut calificarea în finala Cupei Germaniei. Marţi seară, "galben-negrii" s-au impus cu 2-0 în faţa formaţiei WfL Wolfsburg în semifinale. Henrikh Mkhitaryan (13) şi Robert Lewandowski (43) au marcat golurile gazdelor. A fost al 100-lea gol marcat de atacantul polonez în tricoul lui Dortmund. În ultimul act, echipa antrenată de Jurgen Klopp va întîlni pe Bayern Munchen.

Guingamp a eliminat-o pe AS Monaco în semifinale

Guingamp, ocupantă a locului 17 în Ligue 1, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, formaţia AS Monaco, locul 2 în Ligue I, şi s-a calificat în finala Cupei Franţei, fază în care va întîlni pe Rennes. Yatabare '6 şi '117, Atik '112 au marcat pentru gazde, în timp ce Berbatov '36 a înscris golul formaţiei din Principat. În finală, Guingamp va întîlni echipa Rennes, locul 14 în Ligue 1, care a trecut, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, de Angers, din liga a II-a. Meciul pentru trofeu va avea loc în 3 mai, pe Stade de France.