ŞTIRILE SPORTIVE

Steaua va juca în Champions League

Steaua Bucureşti a primit acceptul de a evolua în sezonul următor în Liga Campionilor, unde va întîlni în turul doi pe Vardar Skopje. Formaţia din România a fost pedepsită cu un an excludere din competiţiile continentale, dar pedeapsa e suspendată şi cinci ani clubul va fi sub supravegherea forului european de fotbal. Steaua a primit şi o amendă din partea Comisiei de Disciplină. Decizia luată de oficialii de la UEFA a fost confirmată printr-o scrisoare trimisă prin fax şefilor clubului din Ghencea.

Chicago Blackhawks a cîştigat Cupa Stanley

Chicago Blackhawks a cîştigat pentru a cincea oară Cupa Stanley, după ce s-a impus pe terenul lui Boston Bruins în meciul şase al finalei din NHL. Chicago a cîştigat finala cu scorul general de 4-2. În meciul şase al finalei, Blackhawks s-a impus cu 3-2, ultimele două goluri au fost marcate în ultimele 100 de secunde de joc. Chicago Blackhawks a avut un sezon de vis. A cîştigat Conferinţa de Vest cu 77 de puncte din 48 de meciuri şi a stabilit un nou record în NHL, reuşind să adune 24 de meciuri fără înfrîngere în timpul regulamentar de joc.

Sărbătoare la Miami

Jucătorii lui Miami Heat au sărbătorit cîştigarea celui de-al treilea trofeu din NBA pe străzile oraşului. LeBrone James şi compania au defilat, ca şi anul trecut, în autobuze decapotabile, sub privirile celor aproape 400 de mii de fani. Jucătorii s-au împărţit în cîteva autobuze, fiind însoţiţi la bord de membrii de familii şi prieteni. Miami Heat a cucerit cel de-al doilea titlu consecutiv de campioană a Ligii profesioniste nord-americane de baschet, învingînd în finală, cu scorul general de 4-3, formaţia San Antonio Spurs.

Percheziţii la 41 de cluburi din Italia

Comisari ai Gărzii Financiare din Italia au descins, simultan, la sediile a 41 de cluburi din Peninsulă. Potrivit ediţiei online a cotidianului Gazzetta dello Sport, sînt vizate atît cluburi mari din Serie A, precum AC Milan, Internazionale Milano, Napoli dar şi grupări mai mici din ligile inferioare. Cel puţin 12 procurori sînt implicaţi în această acţiuni coordonată de Parchetul din Napoli. Cei de la Garda Financiară caută contracte semnate între cluburi, jucători şi impresari. Printre infracţiunile vizate de anchetatori se numără asociere în vederea comiterii de infracţiuni, evaziune fiscală internaţională, facturi false şi spălare de bani. Ultima dată cînd a avut loc o acţiune asemănătoare a fost anul trecut, cînd mai mulţi oameni de fotbal şi jucători, în special din Serie B, au fost reţinuţi pentru implicare în meciuri trucate, în colaborare cu mafia pariurilor.

Ancelotti, noul antrenor al echipei Real

Antrenorul italian Carlo Ancelotti este noul tehnician al echipei Real Madrid, a anunţat pe site-ul oficial gruparea spaniolă, care a precizat că înţelegerea se întinde pe trei sezoane. Carlo Ancelotti, în vîrstă de 54 de ani, a cîştigat în sezonul trecut titlul în Franţa alături de PSG. De asemenea, el a fost desemnat antrenorul anului în Hexagon. Ca antrenor, Ancelotti a cîştigat de două ori Liga Campionilor, de două ori Supercupa Europei, un campionat mondial al cluburilor şi o dată Cupă UEFA Intertoto. De asemenea, ca antrenor el a cucerit titluri de campion în Italia, Anglia şi Franţa. Carlo Ancelotti a antrenat pe AC Reggiana, AC Parma, Juventus Torino, AC Milan, Chelsea şi Paris Saint-Germain.

Cupa Mondială U20 la fotbal

Spania s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal pentru jucători sub 20 de ani (U20), competiţie găzduită de Turcia. Ibericii au maximum de puncte după două jocuri, învingînd Ghana cu scorul de 1-0, în Grupa A. Rezultate: Spania - Ghana 1-0, Franţa - SUA 1-1. Clasament: 1. Spania 6 puncte, 2. Franţa 4, 3. SUA 1, 4. Ghana 0. Grupa B. Portugalia - Coreea de Sud 2-2, Cuba - Nigeria 0-3. Clasament: 1. Portugalia 4 puncte, 2. Coreea de Sud 4, 3. Nigeria 3, 4. Cuba 0. Primele două clasate în cele şase grupe, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locul 3 se vor califica în optimile de finală. La egalitate de puncte, departajarea se va face în urma rezultatului direct.