"TIRGUL UNIVERSITATILOR DIN ROMANIA", IN TREI ORASE DIN REPUBLICA MOLDOVA

'Tîrgul Universităților din România' se va desfășura, începînd din 6 iulie, în trei orașe din Republica Moldova: la Chișinău, Cahul și Bălți, informează miercuri Radio Chișinău.

Toți absolvenții din Republica Moldova care doresc să-și continue studiile în România sînt  îndemnați să participe la Tîrgul Universităților românești, unde pot afla mai multe informații despre oferta educațională, procesul de admitere, actele de care au nevoie pentru studii în România.

La tîrg vor fi mai mulți voluntari ai asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe. Reprezentanții Federației Asociațiilor de Basarabeni (FAB) din România, care organizează tîrgul, anunță că admiterea pentru studii în România va începe pe 10 iulie, în marea majoritate a orașelor.

Pentru absolvenții de gimnazii din Republica Moldova sînt  oferite circa 3000 de locuri la colegii și licee din România.

Pe lîngă actele care erau necesare în anii precedenți, în acest an viitorii elevi trebuie să scrie și o declarație privind apartenența la identitatea culturală română.

Pentru cei care vor să-și dea licența la o facultate din România sînt  puse la dispoziție 2.808 locuri, dintre care 1.393 cu burse, precizează președintele FAB, Nicolae Cojocari. 'Marea schimbare este că dosarul nu se mai depune la Chișinău. Poate fi depus personal la universitate, ori prin e-mail, ori prin poștă. S-a mai schimbat și limita de depunere. Pot depune la un număr nelimitat de universități, specialități', a explicat Cojocari.

Sursa: Agerpres