SUA: UN GRUP DE CONGRESMENI II CER LUI BARACK OBAMA SA APROBE LIVRAREA DE ARME UCRAINEI

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, John Boehner, şi un grup de congresmeni i-au cerut joi preşedintelui Barack Obama să aprobe livrarea de arme Ucrainei, transmite DPA.

«Vă solicităm să aprobaţi rapid măsuri suplimentare pentru a sprijini eforturile Ucrainei de a-şi apăra teritoriul suveran, inclusiv prin transferul de sisteme letale defensive către armata ucraineană», se arată într-o scrisoare semnată de mai mulţi parlamentari americani.

Aceştia au subliniat importanţa continuării eforturilor diplomatice alături de partenerii europeni în vederea soluţionării crizei din estul Ucrainei, dar i-au cerut liderului de la Casa Albă să «convingă Europa să oprească acest atac asupra ordinii internaţionale, pentru a evita ca politica externă a SUA să fie luată ostatică de cel mai mic numitor comun al consensului european».

Administraţia Obama încă nu a luat o decizie cu privire la furnizarea de arme Ucrainei, dar oficiali de rang înalt din Pentagon au declarat că sînt deschişi faţă de această posibilitate.

Sursa: Agerpres