SONDAJ

Ce partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, în Legislativ ar accede trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul Șansă. Cel puțin, asta arată datele unui sondaj realizat și prezentat de compania Imas.

Datele sondajului arată că cele mai multe mandate le-ar obține PAS, partid pentru care ar vota 31,2% dintre respondenți. Pentru BCS și-ar da votul 23,4% dintre cei care au răspuns la sondaj. În Parlament ar accede și Partidul Șansă, pentru care ar vota 11,8% din respondenți.

De menționat că 13,2% dintre persoanele chestionate au declarat că sînt indecise, iar 5,4% au spus că nu ar participa la alegeri.

Față de sondajul publicat de Imas în decembrie 2023, topul a rămas la fel, însă cu o scădere de cîteva puncte procentuale pentru fiecare partid.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-27 februarie, pe un eșantion de 1.091 de persoane, și a fost realizat pe teritoriul R. Moldova, nu include diaspora și cetățenii din stînga Nistrului.

Marja de eroare a sondajului este de -/+ 3%.