SLUSARI DUPA DISCUTIILE CU SANDU: DECIZIA A FOST LUATA DEMULT, CONSULTARILE SINT „MIMATE”

Este clar că Maia Sandu își dorește dizolvarea Parlamentului, iar aceste consultări sînt „mimate pentru bifă”. De această părere este președintele fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari.

Președintele fracțiunii PPDA și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a mers de unul singur la consultările cu șeful statului. El a menționat că nu și-a luat întreaga echipă, deoarece aceste consultări sînt „mimate” și se fac doar pentru a se respecta procedura.

„Este o consultare formală și nu are rost să avem o atitudine serioasă. Nu s-a dorit nicio discuție serioasă, decizia a fost luată demult. Eu m-am convins azi că este luată linia pe o perioadă nedeterminată. Nici Maia Sandu nu știe care va fi data alegerilor, dar pînă atunci țara va fi condusă de Guvernul interimar Ciocoi, care nu dorește să guverneze. Noi nu știm cîți oameni or să mai moară pînă cînd vom avea un guvern funcțional”, a menționat Slusari. 

Alexandru Slusari a declarat că Maia Sandu nu cunoaște cînd ar urma să aibă loc alegerile anticipate, deoarece încă nu a început vaccinarea în masă. Cert e că șeful statului își dorește dizolvarea Legislativului, a mai spus Slusari. Președintele fracțiunii susține că în această perioadă dificilă pentru țară e nevoie de un guvern care să gestioneze situația epidemică. 

”Noi rămînem pe poziția noastră consecventă. Nu se dorește să fie acum salvată țară, deciziile se iau reieșind din interesele politice, dar are de suferit țara, au de suferit cetățenii. Atît Dodon, cît și Maia Sandu se gîndesc la interesul lor politice”, a declarat Alexandru Slusari. 

Primii la discuții cu președintele Maia Sandu au mers cei din platforma „PRO Moldova”. Adrian Candu a precizat că în prezent nu sînt motive de dizolvare a Parlamentului.

Următorii care s-au întîlnit cu Maia Sandu au fost cei din PDM. Liderul fracțiunii a declarat că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămînă în haos.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat astăzi la consultări fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta subiectul dizolvării Parlamentului. Totuși, PSRM și grupul „Pentru Moldova” au declarat că nu vor merge astăzi la consultări și au cerut amînarea discuțiilor pentru o altă zi, avînd în vedere că participă la ședința Parlamentului unde se dezbat mai multe subiecte importante.

Totodată, în acest context, vineri, Parlamentul a adoptat o declarație prin care-și declară dezacordul în privința dizolvării Legislativului. Declarația a fost adoptată cu votul a 54 de deputați ai majorității parlamentare formate din socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul „ȘOR”.

Potrivit deputatului PSRM Vasile Bolea, respectiva declarație va fi adusă la cunoștința președintelui Maia Sandu și, totodată, aceasta va fi informată că formațiunile parlamentare sînt dispuse să poarte consultări pentru instalarea unui nou guvern.

Sursa: sputnik.md