SIRIA: CEL PUTIN 40 DE MORTI INTR-UN ATAC CU RACHETE ATRIBUIT FORTELOR REGIMULUI IN APROPIERE DE DAMASC

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise vineri în urma unor tiruri cu rachete atribuite forțelor regimului într-o piață din Douma, fief al rebelilor situat la est de Damasc, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, care are o rețea de informatori pe întreg teritoriul Siriei, relatează AFP și Reuters.

«Forțele regimului au tras peste 12 rachete în direcția pieței» din Douma, în Ghouta de est, o regiune din provincia Damasc, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

«Patruzeci de persoane au fost ucise și cel puțin 100 au fost rănite», a adăugat el, precizînd că bilanțul victimelor ar putea crește, întrucît unii dintre răniți se află în stare gravă.

Duma, asediată în prezent de forțele regimului, a fost vizată și joi de raiduri ale aviației siriene. Nouă persoane au fost ucise în loviturile asupra unei piețe și a unui spital, potrivit unui nou bilanț al atacurilor din urmă cu o zi. În august, numai în decursul unei zile, aici au fost ucise 117 persoane, provocînd reacția comunității internaționale.

Sursa: Agerpres