SĂ PLESNEȘTI DE RÎS, NU ALTA!

Criminalii ruși au ajuns să invoce ”umanitatea”

Autor: Mihai CONȚIU

Miercuri, 6 Septembrie, Ambasada Rusiei în Statele Unite a denunţat furnizarea de muniţie cu uraniu sărăcit promisă de Washington pentru Kiev, calificînd acest viitor ajutor "un semn clar de lipsă de umanitate".

"Decizia Administraţiei americane de a trimite muniţie cu uraniu sărăcit Kievului este un semn clar de lipsă de umanitate", a criticat, pe Telegram, Ambasada Moscovei, subliniind riscurile legate de "norii radioactivi în mişcare" provocaţi de exploziile acestor arme.

"Statele Unite transferă, în mod deliberat, arme cu efecte nediscriminatorii", a indicat Ambasada Rusiei. Potrivit acesteia, Washingtonul "refuză să accepte eşecul aşa-zisei contraofensive a forţelor armate ucrainene" şi este gata să "le facă o cruce generaţiilor viitoare".

Să plesnești de rîs, nu alta – rușii îi acuză de ”lipsă de umanitate” pe americani! Tocmai ei care ”exportă” atîta ”umanitate” în Ucraina, ucigînd și violînd copii, femei și bătrîni, bombardînd școli, spitale și alte obiective civile! Poate că americanii ar trebui să fie acuzați de ”lipsă de umanitate” și pentru atunci cînd, în Al Doilea Război Mondial, l-au ajutat pe Stalin să nu fie castrat, împreună cu fosta URSS, de către fostul lui aliat, Hitler, împreună cu care au declanșat războiul, după ce și-au împărțit, frățește, Polonia! Ce-ar fi ca americanii să-i ceară lui Putin restituirea miliardelor de dolari pe care le-au dat rușilor atunci ca să aibă cu ce să se lupte și să nu moară de foame și sete de votcă?

La cît rău au făcut sovieticii la jumătate din Europa, ca să ne limităm doar la acest spațiu, chiar că ”umanitatea americană” de atunci poate fi discutabilă, în anumiți termeni!

Atunci, americanii l-au ajutat pe Stalin pentru că s-a dezis de fostul lui aliat – Hitler, marele criminal al secolului XX –, acum, americanii ajută Ucraina să lupte împotriva unui alt mare criminal al Istoriei, Putin, care vrea să-l întreacă în atrocități, crime împotriva umanității, pe mentorul lui, Hitler!

Ambasada moscovită mai precizează că, prin ajutorul oferit Ucrainei, americanii vor să "le facă o cruce generaţiilor viitoare". Prin această afirmație nediplomatică și deloc bine gîndită, diplomația rusă ne face să ne gîndim la sutele de mii de morminte semănate în urma lor, în Ucraina, de către barbarii soldați ruși. Cineva, cu adevărat creștin, trebuie să pună cîte o cruce la mormintele acestor martiri!

Ambasada Rusiei în Statele Unite? Dar de cînd Rusia mai are Ambasade și diplomație autentice? Așa-zisele Ambasade rusești, în realitate, nu sunt filiale diplomatice, ci doar cuiburi de spionaj sub acoperirea unei diplomații pe care Rusia nu o mai are de multă vreme!