RĂZBOIUL DE LÎNGĂ NOI

Rușii au atacat orașul Harkov după care cinci oameni au murit

Cinci oameni au murit în timpul nopții de 4 aprilie după ce rușii au bombardat orașul Harkov, au anunţat autorităţile. Trei dintre cei uciși sînt salvatori. Alte cinci persoane au fost rănite, a anunţat primarul Ihor Terehov.

Şeful regiunii militare Harkov, Oleh Sinehubov, a raportat "cel puţin patru" lovituri asupra oraşului în cursul nopţii. Terehov, la rîndul său, a transmis că orașul a fost atacat cu drone Shahed.

Oraşele din Ucraina fac obiectul loviturilor ruseşti aproape în fiecare noapte, oraşul Harkov, aproape de frontieră în nord-estul ţării, fiind printre cele mai ţintite.

Responsabilii ucraineni îşi înmulţesc strigătele de alarmă pentru ca aliaţii occidentali ai ţării să furnizeze mai multe mijloace de apărare antiaeriană, în special sistemele moderne americane Patriot.

Ajutorul militar american acordat Ucrainei, în special, se epuizează din cauza opoziţiei taberei republicane a lui Donald Trump, care blochează un pachet de aproximativ 60 de miliarde de dolari promis de preşedintele în exerciţiu Joe Biden.

Sursa: digi24.ro