RUSIA CONTINUĂ SĂ CONCENTREZE TRUPE LA GRANIŢA CU UCRAINA ŞI SĂ-I AJUTE PE REBELI

Rusia continuă să mobilizeze forţe armate la graniţa cu Ucraina, a declarat miercuri generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), anunţă agenţia de presă Interfax-Ukraina.

"Armata rusă îşi concentrează, din nou, trupe la frontiera ucraineană. În acest moment, opt batalioane se află acolo şi ele pot să treacă graniţa" în cazul unui ordin, a afirmat generalul american, într-o conferinţă de presă, în Slovenia.

Potrivit acestuia, Rusia continuă, de asemenea, să acorde ajutor rebelilor în Ucraina. "Trupele ruse, dislocate la graniţă, sînt implicate în transferul de tehnică militară grea, piese de schimb şi soldaţi către rebelii din estul Ucrainei", a afirmat comandantul SACEUR, citat de agenţia de presă menţionată.

La rîndul său, expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk, fondatorul platformei "Rezistenţa informaţională" din Kiev, ai cărui colaboratori sînt veterani din armată şi serviciile secrete, a informat tot miercuri că "în ultimele 24 de ore, Rusia a trimis încă două batalioane tactice în zonele de la frontiera cu Ucraina"

Anterior, susţine el, în regiunea Kursk, nu departe de graniţa cu Ucraina, a sosit un convoi cu tehnică militară rusă.

Coloana, conform informaţiilor de care el dispune, este formată din unităţi ale Brigăzii nr.15 motorizate din Districtul militar Centru al Rusiei.

Armata ucraineană a înaintat miercuri spre Doneţk, unde s-a repliat o parte din separatiştii pe care i-a forţat să părăsească Slaviansk, Kramatorsk şi alte localităţi mai mici din est.

Sursa: Moldpres