RUȘII AU BOMBARDAT CERNIHIV. SÎNT MORȚI ȘI RĂNIȚI

Trei rachete rusești au zguduit centrul orașului Cernihiv, unde au fost uciși și răniți mai mulți civili. Autoritățile ucrainene au emis o avertizare de raid aerian în nouă regiuni nordice și centrale din Ucraina, după ce ar fi avut loc un atac ucrainean pe un aerodrom din Crimeea unde rușii își țin elicoptere de atac.

Primarul interimar din Cernihiv a spus că cel puțin 14 persoane au fost ucise de bombardamentul rușilor cu rachete, scrie BBC. Atacul a avut loc la cîteva ore după ce un atac ucrainean asupra unui aerodrom militar rus din Crimeea ocupată ar fi provocat mai multe explozii puternice și un incendiu.

La Cernihiv, primarul interimar Oleksandr Lomako a declarat că rachetele rusești au vizat o clădire de opt etaje pe care a descris-o drept infrastructură socială într-o zonă dens populată. A fost lansat și un apel pentru ca cetățenii să vină să doneze sînge.

În august 2023, forțele ruse au vizat centrul orașului Cernihiv, ucigînd șapte persoane, inclusiv un copil de șase ani, și rănind aproximativ 180 de persoane, conform Kiev Independent.

Regiunea Cernihiv este situată la granița de nord a Ucrainei cu Rusia și a fost invadată și parțial ocupată în timpul începutului războiului pe scară largă al Rusiei în februarie 2022. Forțele ruse s-au retras din Cernihiv în aprilie 2022, dar din cauza apropierii de graniță, regiunea a fost atacată aproape zilnic.

Sursa: digi24.ro