RUȘII AU ATACAT UCRAINA CU 90 DE RACHETE ȘI 60 DE DRONE

Rusia a lovit peste noapte Ucraina de la est la vest cu aproape 90 de rachete și 60 de drone, a anunțat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski. A fost unul dintre cele mai intense atacuri din ultimele luni. Sînt cel puțin doi morți și 14 răniți, potrivit unui prim bilanț al victimelor, în timp ce trei persoane sînt date dispărute.

Rușii au atacat cu rachete și drone în timpul nopții mai multe orașe ucrainene, iar cel mai puternic lovit a fost Harkov unde au fost cel puțin 15 explozii, iar alimentarea cu energie electrică a fost oprită.

Cel puțin 15 explozii au fost auzite vineri dimineaţă în oraşul Harkov din Ucraina, a declarat primarul Ihor Terekhov. Atacurile cu rachete ruseşti au vizat sursa de alimentare cu energie electrică a oraşului, astfel că locuitorii au rămas în întuneric.

Terekhov a spus că unele dintre pompele de apă ale oraşului s-au oprit din cauza atacurilor.

Nu au fost victime în urma atacurilor

În centrul Ucrainei, primarul Krivoi Roc, Oleksandr Vilkul, a declarat că s-au auzit explozii în oraş, dar nu a dat alte detalii.

Într-un alt oraş din centrul Ucrainei, Viniţa, un „obiectiv de infrastructură critică” a fost avariat, potrivit primarului Serghei Borzov.

Și administraţia oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a anunţat opt atacuri cu rachete şi a spus că unii localnici au fost răniţi.

Rușii au folosit în bombardament inclusiv rachete hipersonice.

Apărarea antiaeriană spune că a reușit să doboare 92 de ținte - majoritatea dronelor și o treime dintre rachete. Însă și resturile sînt periculoase.

Zelenski a lansat un nou apel la aliați să-i ajute țara. „Rachetele rusești nu au întîrzieri ca pachetele de sprijin. Dronele nu ezită ca unii politicieni. Este important să înțelegem costul întîrzierilor și al amînărilor", a spus președintele ucrainean.

Sursa: digi24.ro