REACTIA PSRM LA INFORMATIA DESPRE VERIFICARILE LUI IGOR DODON, INITIATE DE ANI

Agenția Națională de Integritate se va convinge că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al asociației obștești Federația de Șah a Moldovei. Este reacţia PSRM la informația despre verificările ex-președintelui Igor Dodon, inițiate de ANI pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Partidului se arată că există o hotărîre anterioară a Agenției Naționale de Integritate în care se constată lipsa incompatibilității deținerii funcției de președinte al Federației de Șah a Moldovei, una neremunerată. „Imediat după obținerea mandatului de șef al statului, în 2017 instituția prezidențială a solicitat ANI, printr-o adresare oficială, cu privire la existența sau inexistența stării de incompatibilitate între instituția de șef al statului și cea de președinte al FȘM. În rezultat, ANI a comunicat faptul că, în condițiile în care funcția de președinte al Federației de Șah nu este una remunerată în cadrul acestei asociații obștești, nu există incompatibilitate”, precizează comunicatul PSRM.

Într-o sinteză emisă astăzi, 8 februarie, de ANI, se menţionează că, în perioada 1-5 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului președinte al Republicii Moldova.

Sursa: IPN