”Rambo din Padurea Neagra” a fost condamnat la 3 ani de inchisoare

Un bărbat supranumit ”Rambo din Pădurea Neagră” a fost condamnat Vineri de un Tribunal din Offenburg, landul german Baden-Wurttemberg, la 3 ani de închisoare pentru că a furat armele unor poliţişti, după care s-a ascuns în pădure timp de aproape o săptămînă pînă cînd s-a reuşit capturarea lui, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.  

Yves Rausch, un german de 32 de ani, a fost găsit vinovat de posesie ilegală de arme, opunere de rezistenţă la arestare, vătămări corporale grave şi luare de ostatici.

Parchetul ceruse o pedeapsă de 3 ani şi 9 luni de detenţie.

Bărbatul a fost arestat la mijlocul lunii Iulie, într-o pădure nu departe de graniţa cu Franţa, după o urmărire care a ţinut cu sufletul la gură opinia publică din Germania.

În cele şase zile cît a durat urmărirea în Pădurea Neagră, au fost mobilizaţi circa 2.500 de poliţişti, dotaţi cu camere de termoviziune şi ajutaţi de cîini şi de elicoptere.

Bărbatul fugise în pădure după ce ameninţase cu un pistol patru poliţişti şi reuşise să-i dezarmeze.

În cursul arestării sale, Rausch, care avea asupra sa mai multe arme, a fost rănit uşor.

La deschiderea procesului, luna trecută, avocatul a citit o declaraţie în care clientul său recunoştea că fugise cu armele poliţiştilor, dar insista că nu dorise să facă nici un rău şi că, pur şi simplu, se temea să fie arestat. ”Sunt o persoană care iubeşte libertatea”, explica el.

Avocatul a contestat acuzaţia de luare de ostatici şi a cerut o pedeapsă de 18 luni cu suspendare.

Inculpatul avea însă un îndelungat trecut judiciar, în care fusese deja condamnat pentru port ilegal de arme, furturi şi atacuri cu vătămare. În 2010, primise o pedeapsă cu închisoare, după ce rănise grav cu arbaleta o prietenă. În 2019, într-o anchetă care viza posesie de explozivi, Poliţia a descoperit materiale de pedofilie în laptopul său.

Fără domiciliu stabil din Toamna lui 2019, Rausch se instalase în şopronul de la margine pădurii unde a fost prins în cele din urmă.