PRIGOJIN ÎȘI RETRAGE MERCENARII DIN BAHMUT

Grupul Wagner a început să-și retragă mercenarii din Bahmut, a anunțat joi șeful grupării paramilitare, Evgheni Prigojin, potrivit Guardian, care citează Reuters.

„Ne retragem unităţile din Bahmut. De astăzi, 25 mai, la ora cinci dimineaţa pînă în 1 iunie, majoritatea unităţilor vor îşi vor restabili bazele în tabere din spate. Predăm poziţiile armatei”, a spus el într-un mesaj video difuzat pe Telegram de biroul său de presă.

Prigojin anunțase că își va retrage trupele pentru refacere și că va preda orașul pe care suține că l-a cucerit trupelor regulate ale armatei ruse pînă la 1 iunie.

„Dacă Wagner nu poate preda pozițiile pentru că armata rusă nu este pregătită să le preia, asta înseamnă că grupul Wagner a ajuns la un nivel mai ridicat decît armata Rusiei. Dacă armata nu poate prelua (controlul bahmutului - n.r.), persoanele responsabile trebuie să se împuște singure”, a arătat Prigojin.

 

Kievul confirmă retragerea Wagner din suburbiile Bahmutului

Guvernul ucrainean a declarat joi că unităţi ale grupului de mercenari Wagner au fost înlocuite de trupe regulate ruse în suburbiile oraşului Bahmut (est), după ce liderul companiei militare private ruseşti, Evgheni Prigojin, a anunţat că a început transferul poziţiilor către armată, relatează EFE, potrivit Agerpres.

„În suburbiile Bahmut, inamicul a înlocuit unităţile Wagner cu unităţi ale armatei regulate”, a afirmat ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, adăugînd că „wagneriții» continuă să fie prezenţi în interiorul acestui oraş din estul Ucrainei, devastat de lupte grele în ultimele opt luni.

Patronul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat la 21 mai că luptătorii săi şi-au îndeplinit misiunea de a cuceri complet Bahmut şi a anunţat că se vor retrage pentru a preda armatei ruse controlul oraşului.

Kievul, la rîndul sau, susţine că trupele sale continuă să opună rezistenţă în unele zone ale oraşului.

Cu privire la presupusele bastioane ucrainene rămase, Maliar a indicat că „trupele noastre controlează periferia oraşului în partea de sud-vest a cartierului Samoliot” („Avionul”), numele unuia dintre cartierele în care forţele ucrainene au opus o rezistenţă acerbă.

Sursa: digi24.ro