Prezenta trupelor americane in Germania este importanta pentru securitatea SUA si a Europei

Prezenţa trupelor americane în Germania este importantă pentru securitatea americană şi europeană, a declarat Marţi ministrul german al Afacerilor Externe Heiko Mass, după ce Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că vrea să reducă puternic prezenţa americană în Germania, informează AFP, scrie agerpres. „Credem că prezenţa americană în Germania este importantă nu doar pentru securitatea Germaniei, ci şi pentru securitatea SUA şi mai ales pentru securitatea Europei”, a afirmat Maas în timpul unei vizite în Polonia, a doua zi după anunţul Preşedintelui american.

Heiko Maas a afirmat că Berlinul nu a primit deocamdată detalii cu privire la data şi modalităţile acestei reduceri. „Nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au fost în măsură să furnizeze informaţii în această privinţă”, a precizat el, adăugînd că orice schimbare în arhitectura securităţii europene „trebuie să fie în mod absolut discutată”.

Subiectul urmează să fie evocat Miercuri în timpul unei conferinţe video a miniştrilor Apărării ai statelor membre NATO.