PRELIMINARII EURO 2016

România se menţine pe locul secund în grupă

Naţionalele de fotbal ale României şi Greciei au terminat la egalitate, 0-0, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din Grupa F a preliminariilor EURO 2016.

România nu a reuşit nici de data aceasta să convingă, acesta fiind al treilea rezultat consecutiv de 0-0, după cele din deplasare cu Irlanda de Nord şi Ungaria.

Grecia, "lanterna roşie" a grupei, a început destul de sus meciul, dar tricolorii şi-au creat prima ocazie a partide, în minutul 6, pe contraatac, dar Budescu a tras în blocaj. Tot jucătorul Astrei a avut o şansă bună de a deschide scorul (17), însă a tras slab din unghi şi portarul Karnezis a respins cu piciorul. Keşeru a preferat un şut din poziţie nu tocmai favorabilă, iar mingea s-a dus peste poartă (18). Torje a avut şi el o ocazie notabilă, dar şutul său a fost respins de un apărător elen (37).

Keşeru a irosit cea mai mare ocazie a primei reprize, în minutul 40, după o pasă remarcabilă, dar atacantul lui Ludogoreţ a tras pe lîngă poartă.

Grecia nu a avut în prima repriză niciun şut la poartă măcar, în timp ce România a avut şapte (unul pe spaţiul porţii).

La reluare, Torje a avut prima situaţie de gol, reluînd o centrare în plasa laterală (47).

Kone (56) a semnat prima ocazie mai clară a Greciei, un şut de la 20 de metri, puţin peste transversală.

Reluarea lui Keşeru, din marginea careului mic, fost din nou blocată, rezultînd un corner (57). Asaltul la poarta lui Karnezis a continuat, iar goalkeeper-ul elen a respins şutul lui Torje la colţul scurt (74). Kone (84) a dat ceva emoţii, cu un şut din afara careului, dar Tătăruşanu a fost la post. Ultima oportunitate a echipei noastre a fost irosită de Sînmărtean, care a trimis peste poartă din lovitură liberă de la circa 24 de metri (90+1).

Tricolorii au fost lipsiţi de luciditate în partida cu Grecia, mereu a lipsit ultima pasă, în ciuda jocului de posesie destul de bun. Ineficienţa naţionalei României este una cronică, avînd un singur gol marcat în ultimele patru partide din preliminarii şi o medie de mai puţin de un gol pe meci.

România se menţine pe locul secund în grupă după această remiză, fiind în cărţi pentru realizarea obiectivului, calificarea la EURO 2016. În ultimele două partide din grupă, România va întîlni, luna viitoare, Finlanda, la Bucureşti (8 octombrie), şi Insulele Feroe, în deplasare (11 octombrie).

Anghel Iordanescu: Îmi pare rău că nu am reuşit să cîştigăm

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a afirmat că lipsa de claritate la finalizare a tricolorilor a fost principalul motiv pentru care reprezentativa noastră a terminat la egalitate cu Grecia, 0-0, în preliminariile Euro 2016.

"Din nefericire, am terminat iar la egalitate, nu am avut claritate la finalizare şi ne-am precipitat. Pozitiv este faptul ca am atacat şi am încercat să marcăm", a declarat Iordănescu.

"Îmi pare rău că nu am reuşit să cîştigăm. Felicit suporterii pentru atmosfera creată, ne-au susţinut pe toată durata partidei. Nu am ce să le reproşez băieţilor, şi-au dorit victoria, au încercat să joace ofensiv", a mai spus Iordănescu.

"Generalul" speră ca pînă la meciul cu Finlanda, mai mulţi componenţi ai naţionalei să joace mai mult ca pînă acum: "Sper ca pînă la Finlanda să joace cîteva meciuri şi jucătorii care nu au făcut-o pînă acum: sper ca Stancu să-şi rezolve problema de sănătate, Rusescu să evolueze, îl aştept şi pe Marica. Dacă ei ar fi în plenitudinea forţelor, alta ar fi situaţia. Budescu e greu să joace la un asemenea nivel şi să dea şi un randament fantastic. A avut două situaţii din care putea marca şi îl pupam, îl îmbrăţişam, dacă o făcea. El a avut şi o problemă de sănătate mai veche, cu care a venit la echipa naţională şi nu se poutea rezolva într-un timp atît de scurt", a menţionat selecţionerul.

Rezultatele de luni

Luni, s-au jucat mai multe meciuri din preliminariile Euro 2016. Cea mai clară victorie a obţinut-o Polonia, 8-1 pe teren propriu cu modesta Gibraltar. În această partidă şi în meciul Scoţia - Germania (2-3) s-au marcat mai mult de două goluri, pentru că în celelalte partide tabela a fost zgîrcită cu iubitorii fotbalului.

Grupa D

Polonia - Gibraltar 8-1. Au marcat: Grosicki '8, '15, Lewandowski '18, '29, Milik '56, '72, Blaszczykowski '59 (penalti), Kapustka '74 / Gosling '87.

Irlanda - Georgia 1-0. A marcat: Walters '69.

Scoţia - Germania 2-3. Au marcat: Hummels '28 (autogol), McArthur '43 / Muller '18, '34, Gundogan '54.

Grupa F

Finlanda - Insulele Feroe 1-0. A marcat: Pohjanpalo '23.

Irlanda de Nord - Ungaria 1-1. A marcat: Lafferty '90+3 / Guzmics '74.

România - Grecia 0-0.

Grupa I

Armenia - Danemarca 0-0.

Albania - Portugalia 0-1. A marcat: Veloso '90+2.