PREȘEDINTA MAIA SANDU A PARTICIPAT LA ȘEDINȚA DE BILANȚ A ARMATEI NAȚIONALE

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în calitatea sa de Comandantă Supremă a Forțelor Armate a participat la ședința de bilanț a Armatei Naționale pentru perioada ianuarie - octombrie 2023. La eveniment a participat efectivul armatei naționale și au fost prezentate rezultatele activității Ministerului Apărării și ale altor instituții din subordinea sa.

În adresarea sa, Președinta Maia Sandu a apreciat realizările din acest an și a subliniat importanța procesului de transformare a Armatei Naționale. „O armată bine echipată, dar prost plătită și îngrijită, nu va face față provocărilor. Pentru a reține în sistem pe cei experimentați și a pregăti cadre noi trebuie să sporim atractivitatea profesiei de militar. Susținem inițiativele legislative prin care crește calitatea vieții cadrelor militarilor și îmbunătățirea condițiilor de serviciu ale acestora”, a declarat șefa statului.

În acest an, bugetul destinat pentru apărarea națională a fost majorat, ceea ce în combinație cu asistență generoasă externă va accelera modernizarea sectorului de apărare și, prin urmare, va contribui și la dezvoltarea social-economică „Fără o apărare eficientă va fi greu să obținem performanțe economice remarcabile. Investitori locali și străini caută siguranță, astăzi mai mult decît oricînd. Privind astfel, alocările bugetare pentru apărare sînt o investiție în viitoarea creșterea noastră economică și prosperitatea țării noastre”, a mai punctat Președinta.

Comandanta supremă a apreciat faptul că forțele armate moldovenești sînt nu doar un element esențial pentru securitatea și apărarea națională, dar și contribuie la pacea și securitatea internațională, militarii noștri fiind parte a mai multor misiuni de menținere a păcii în Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

Sursa: presedinte.md