PLANUL NAȚIONAL DE ADERARE A R. MOLDOVA LA UE, APROBAT DE EXECUTIV

Cabinetul de miniștri a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027 realizat în colaborare cu numeroaselor instituții și consultări active cu societatea civilă.

Documentul strategic de aliniere a legislației naționale la acquis-ul Uniunii Europene este structurat în conformitate cu cele 33 de capitole și conține 7 compartimente, care includ măsurile de implementare ale acțiunilor prevăzute, instituțiile responsabile, termenii de realizare și sursele de acoperire a cheltuielilor planificate.

„Obiectivul nostru național este pregătirea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, pînă în anul 2030. De acum înainte, Planul reprezintă fundamentul nostru pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul acestuia, ne angajăm să adaptăm și să integrăm legislația europeană în cadrul legislației noastre naționale”, a menționat viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va asigura coordonarea generală a procesului de implementare a Planului, inclusiv după fiecare Raport de Extindere al UE.

Sursa: gov.md