PAVEL FILIP ACUZA PAS-UL SI PRESEDINTIA DE HAOSUL DIN TARA

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat după consultările cu președintele țării că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămînă în haos.

PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămînă în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat după consultările cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Filip spune că aceste consultări reprezintă doar o bifă pe agenda președintelui. 

„Consultările nu au durat prea mult. Au fost o obligațiune care trebuia bifată, ca ulterior să se spună că au fost consultate fracțiunile parlamentare. Noi am pus o întrebare la care nu am primit un răspuns. Ce se întîmplă în Republica Moldova pînă la alegerile parlamentare anticipate? Cine gestionează criza? Cine organizează procesul de vaccinare? Și cine gestionează criza economică?”, a declarat Filip. 

Potrivit liderului democrat, un răspuns la astfel de întrebări nu există deoarece cel mai probabil președintele s-a axat pe ideea de dizolvare a Parlamentului. Democratul mai spune că i-a propus președintei ”să înceteze lupta politică între doi actori politici” și să abandoneze pentru o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Totodată, democrații i-au solicitat Maiei Sandu să inițieze de urgență discuții cu fracțiunile parlamentare în vederea instalării unui Guvern anti-criză. Potrivit liderului democrat, se creează impresia că PAS-ul şi Preşedinţia au făcut tot posibilul pentru ca ţara să rămînă în haos, să nu avem guvern, să nu avem vaccin, să nu avem decizii şi soluţii pentru oameni.

Sursa: sputnik.md